Haberler

Sberbank, Türkiye'de Kesenin Ağzını Açacak

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Sberbank Başkan Herman Gref ve Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş'i kabul ederek bir süre görüştü.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak geldiği Moskova'da Kremlin'de gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında The Ritz Carlton Otel'e geçerek burada Denizbank'ı satın alan Rusya'nın en büyük bankası Sberbank Başkan Herman Gref ve Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş'i kabul ederek bir süre görüştü.

Tarafının işlemlerin hızlanmasını istediğini belirten Hakan Ateş, görüşmelerin çok olumlu geçtiğini söyledi. Ateş, " Türkiye'ye çok uzun vadeli bakıyorlar. Sadece 3 yıllık, 5 yıllık kazanımlar değil, çok daha uzun. İki halkın iki ulusun aslında çok ortak yönleri olduğunu, çok ortak çıkarları olduğunu bunun için de Rusya'nın en büyük bankasının Türkiye'ye olan yatırımı bir yabancı banka gibi değil, bir yerel banka gibi algılanmayı arzu ettiklerini söylediler. Sayın Gref, onun için çalışacaklarını ve onun içinde Türkiye'ye gerekli her türlü yatırımı yapacaklarını ifade etti" dedi.

Denizbank Rusya olarak herhangi bir atılım yapıp yapmayacakları sorusuna da cevap veren Ateş, o konuda hiç konuşmadıklarını genellikle Türkiye'ye odaklandıklarını söyledi. Ateş, "Tabi arzumuz onu büyüterek, korumak. Ama netice itibari ile o hissedarımızın vereceği karar" dedi.

Görüşme sonrası Hakan Ateş ile ayaküstü sohbet eden Sberbank Başkan Herman Gref'in son derece keyifli olduğu gözlemlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Herman Gref Hakan Ateş Denizbank Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title