Haberler

Putin'den Kırım Tatarlarına Güvence

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Canlı olarak yayınlanan" Vladimir Putin ile Direkt Hat" programında vatandaşların sorularını yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Canlı olarak yayınlanan" Vladimir Putin ile Direkt Hat" programında vatandaşların sorularını yanıtladı.

İzleyicilerden gelen bir soru üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın Rusya Federasyonu'na zor kullanılarak dahil edilmediğini, Kırımlılar tarafından alınan kararla Rusya'nın bünyesine dahil edildiğini söyledi. Putin açıklamasında; "Direkt konuşacağım: Bakınız, bahsi geçen koşullarla, Kırım'da ve Sivastopol'de yaşayan halkın kendini özgürce ifade etmesine olanak tanıyan şartlar kastedilmekte. Söz konusu birleşme kararı burada yaşayan vatandaşlar tarafından alınmıştır" dedi.

-"KIRIMLI TATARLARA İADEİ İTİBAR"-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği yıllarında siyasi baskı gören Kırım Tatarları ile Kırım'ın diğer halklarının itibarlarının iade edileceği mesajını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Stalin dönemi siyasi baskısından etkilenen Kırım'ın diğer etnik azınlıkları Ermeniler, Almanlar ve Yunanların da var. Kırım ile birleştikten sonra, Kırım Tatarlarını Rusya'nın tüm eşit haklara sahip vatandaşlar olarak gören II. Yekaterina'nın izlediği bilge ve doğru politikayı takip edeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Vladimir Putin Sivastopol Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title