Haberler

Pençşir'deki direnişçiler, terör örgütü El Kaide'nin Taliban ile güçlerini birleştirdiğini iddia etti

Güncelleme:

ABD'nin Afganistan'dan tamamen çekilmesinin ardından Taliban gözünü, ele alamadığı tek bölge olan Pençşir'e çevirdi. Pençşir'deki direnişçiler ise bomba bir iddia ortaya atarak, terör örgütü El Kaide'nin kendilerine karşı başlatılan operasyonda Taliban'a katıldığını öne sürdü.

Başkent Kabil dahil ülkenin pek çok noktasında gücü ele geçiren Taliban'ın hakimiyet sağlayamadığı tek bölge Pençşir'deki direnişçilerden dünyayı endişe ettiren bir açıklama geldi. Direniş cephesi, terör örgütü El Kaide'nin kendilerine karşı başlatılan operasyonda Taliban'a katıldığını öne sürdü.

"TARİH TEKERRÜR EDİYOR"

Direniş cephesinin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "El Kaide, Afgan Direniş Cephesi'ne karşı savaşmak için Taliban'a katıldı. ABD geri çekildi, tarih tekerrür ediyor" sözlerine yer verildi.

"DÜZİNELERCE TALİBAN MİLİTANINI ÖLDÜRDÜK" İDDİASI

Bölgeyi Taliban'a karşı savunma sözü veren direnişçiler geçtiğimiz saatlerde Pençşir'e yönelen düzinelerce Taliban militanını öldürdüklerini iddia etmişti.

DİRENİŞİ 3 İSİM YÖNETİYOR

Pençşir'de toplanan direniş hareketin lider kadrosunda Özbek asıllı Raşid Dostum'un oğlu Yar Dostum ve Cumhurbaşkanı Gani'nin ülkeden kaçması sonrası kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Emrullah Salih de yer alıyor.

KISA SÜREDE PENÇŞİR DIŞINDAKİ TÜM ŞEHİRLERDE KONTROLÜ ELE ALDI

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı. Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu. Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

Kaan Korkmaz:

Dünya tedirginmis Tek tedirgin olması gereken ülke Türkiye her milleten adam ülkede hangi terör örgütünden oldukları belli değil. Örnek Reina saldırısı bunlar gibi bi sürü var.

35
2
yanıtYanıtla
Mustafa bugra:

Daha dur bakalım sennilerise göreceksin heryerde bunlar bomba patlaticak isallah bu koyunların canı yanar encok buisten

yanıt6
yanıt12
Fakır:

ikiside amerigan uşakları tabiki birleştirecekler.

15
4
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Taliban gibi cahil kesimden medet ummak sadece saflığın daniskasıdır. Din adına her şey mübahtır diyen, din adına yalan bile söylenebilir diyen bir zihniyete güvenilir mi? Ama Para yok mu o para.... Yahudi doğru söylemiş Allah değilsin peygamber değilsin ama onlardan da geri değilsin diye boşuna söylememiş para denen ve yokluğunda varlığında şeytanı bile imana getiren o kağıt parçası Talibanı yola getirecek.

17
2
yanıtYanıtla
Klm :

Bugün ülkeye Kayıtsı denilen 180 bin dahası da vardır resmî konuşalım KİMİN KİM OLDUĞUNU BİLYORMUYUZ HAYIR ÜLKEDE TÜM MÜLTECİLER İÇİN AYNI ÜLKE DE HER IRKTAN HER DİNDEN HER TÜRLÜ ÖRGÜT VE ELMAN DOLUDUR BUNA İNANIYOR ADAMLAR ÜLKELRİNDE MÜLTECENİN KAN GRUBUNA ATTIĞI ADIMA GİRDECEĞİ MESAFEYE KADAR BELİRLİYOR DİL BİLMEK ZORUNLU BİZDE MAŞALLAH YOL GECEN HANI YAV ARKAFAŞ AFRİKALIDAN ÜRDÜN PARKİSTANLIDAN AFGANINA ZATEN ORTA ASYA HİÇ SAYMIYORUM ÖZBEK KRIGIZ TACİK KAZAK ÜLKE GİTTİ GİDECEK SES YOK

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title