Haberler

Paşinyan'dan barış sinyalleri: Bu adımı atmazsak yeni bir savaş çıkacak, aynı hataları tekrarlamaya hazır değilim

Güncelleme:

Dağlık Karabağ yenilgisinin ardından siyasi kaostan çıkamayan Ermenistan, barış anlaşmaları için harekete geçti. Ermenistan Parlamentosu'na hitap eden Başbakan Paşinyan, "Azerbaycan ile bir an önce barış anlaşması imzalamalıyız. Bu adımı atmazsak yeni bir savaş çıkacak ve uluslararası toplum bize yardım etmeyecek. 2020'nin hatalarını tekrarlamaya hazır değilim" dedi.

Dağlık Karabağ'daki çatışmalardan yenilgiyle çıkan ve ateşkes anlaşmasını imzalayan Ermenistan, o gün bugündür siyasi bir kaosun içinde. Son olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iki ülke arasında devletlerarası ilişkilerin normalleşmesi için sundukları 5 ilkenin Ermenistan tarafından kabul edildiğini bildirmiş, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da "Azerbaycan'ın tekliflerinde kabul edilemez bir şey yok" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

PARLAMENTOYA SESLENDİ

Barış görüşmelerinin sürdüğü bugünlerde Ermenistan Başbakanı Paşinyan parlamentoda bir konuşma yaptı, Azerbaycan ile barış anlaşması yapmaları gerektiğinin altını çizdi. 2020'de gerçekleşen savaşta yenilgiye uğrayan Paşinyan, aynı hataları tekrarlamak istemediğini söyledi.

"BİR AN ÖNCE BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAMALIYIZ"

Başbakan Paşinyan konuşmasında, "Azerbaycan ile bir an önce barış anlaşması imzalamalıyız. Bu adımı atmazsak yeni bir savaş çıkacak ve uluslararası toplum bize yardım etmeyecek. 2020'nin hatalarını tekrarlamaya hazır değilim" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE MÜZAKERELERDE DURGUNLUK YAŞANMAMALI"

Türkiye ile normalleşme sürecine de değinen Nikol Paşinyan, "Türkiye ile müzakerelerde durgunluk yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Sürecin sonuçlarının o kadar hızlı olmayabileceğini anlıyor ve bunu uluslararası ortaklarımıza da anlatıyoruz. Fakat hızlı sonuçlar olmazsa durgunluk yaşanması tehlikesi vardır. Bu tür bir durgunluğu önlemek için küçük adımlarla ilerleyebilmeniz gerekir. Uluslararası ortaklarımız Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini tam destekliyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Nikol Paşinyan Azerbaycan Ermenistan Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Aynur Muhumayeva:

Ne oldu paşinyan??

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title