Haberler

Mursi, İlk Kez İdam Mahkumu Kıyafetiyle Mahkemede

Güncelleme:

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan lideri Mursi, "Katar adına casusluk" yapmakla yargılandığı davaya ilk kez kırmızı idam mahkumu kıyafetiyle getirildi.

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Katar adına casusluk" yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasına ilk kez "kırmızı idam mahkumu kıyafetiyle" getirildi.

"KAHRAMAN MURSİ"

Mursi'nin, Kahire'deki Polis Akademisi'nde "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

"Hapishaneler baskını" davasında idama mahkum edilen Mursi, duruşma salonunda ilk kez idam mahkumu kıyafetiyle görüldü. Mursi'nin, sanıkların yer aldığı cam kafese girişi sırasında, diğer sanıklar aynı anda "Kahraman Mursi", "Senin hapsedilmen vatanı özgürleştirecek", "Cumhurbaşkanı Mursi", Meşru Cumhurbaşkanı Mursi" şeklinde destek sloganları attı.

NEDEN KIRMIZI?

Mısır Hapishaneleri Yönetmeliğine göre, hakkında henüz hüküm verilmemiş kişiler duruşmalara beyaz, hüküm verilenler mavi, idam kararı verilen sanıklar ise kırmızı mahkum kıyafetiyle getiriliyor.

İDAM CEZASI ALMIŞTI

"Hapishaneler baskını" davasında, Mursi'nin yanı sıra birçok İhvan yöneticisinin de aralarında bulunduğu 100 kişiye idam, 21'ine müebbet, 8 kişiye ise 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, "casusluk" davasında 16 kişi hakkında idam hükmü vermişti. Bu davada Mursi dahil 17 kişi ise müebbet hapis cezası almıştı.

KARARA TEPKİ YAĞMIŞTI

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezalarına dünyadan tepki yağmıştı.

BM: İDAM KARARI UYGULANMASIN

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, verilen idam kararları nedeniyle derin endişe duyduğunu bildirerek Mısır'a idam cezalarını uygulamama (moratoryum) çağrısında bulunmuştu.

BEYAZ SARAY: KARARDAN DERİN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler üyelerine verilen müebbet hapis ve idam cezalarıyla ilgili olarak, "Mursi ve diğer birçoklarına karşı siyasi motivasyon içeren bu karardan derin rahatsızlık duymaktayız. Özellikle de kitlesel dava ve mahkumiyet uygulamalarını kınıyoruz" demişti.

Kaynak: AA / Dünya

Muhammed Mursi Kahire Katar Dünya Haberler

500

Yorumlar (183)

Adınızı Yazın:

RABBİM SİZİ kahretsin pislikler nasıl kıyabiliyorsunuz bi müslümanın canına

41
10
yanıtYanıtla
HIRSIZ AKP YLE YÜRÜ TÜRKÌYEmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BU KIRMIZI RTE YE DE YAKIŞIR. YÜZÜ KIZARMIYOR BARÌ BU TAMAMLAR.

11
32
yanıtYanıtla
yakup:

bu darbeyi yapanlar insan olamaz . . . . . . . . kahrolsun sisi . . seninleyiz mursi

31
10
yanıtYanıtla
iyi kötü çirkin:

dünyanın en kötü ve en çirkin adamı.

6
33
yanıtYanıtla
gara fuat:

asılmayı hak eden latet yobazın teki bence bukadar beklemeleri bile doğru değil biran önce asın gitsin

10
29
yanıtYanıtla
kingmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu idam kararını alanında,uygulayanında,buna sevinen insancıklarında Allah bin türlü belasını versin

30
8
yanıtYanıtla
Türk:

siz biliyormusunuz bu mursinin imamı diyor 50 yaşında adam 8 yaşında kızla evlenır kadın patlican muz o tip yiyicekler yiyiemez yerse idam cezası vardır siz biliyormudyunuz mursi diyor 3 karı şart ve cok acıkırsan ilk aldığın karını kes ye diğer karılarınla o yzuden asıyorlar mursiyi. muslumanlık bunun neresinde.

22
16
yanıtYanıtla
NessymobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Darisi rte nin basina

1
36
yanıtYanıtla
hasan:

DARBECİ SİSİ ALLAH SENİ KAHRETSİN SENDE O İPE ASILARAK CAN VERİRSİN İNŞALLAH

25
11
yanıtYanıtla
--mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kahrolsun darbeci sisi yasasin mücahit Mursi

24
11
yanıtYanıtla
Tüm 183 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title