Haberler

Miçotakis'ten skandal bir tehdit daha: Türkiye ile savaş olursa, onlar için felaket olacak bir cevap alırlar

Güncelleme:

Yunanistan'ın Türk F-16'ları tacizi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ey Yunan, bir gece ansızın gelebiliriz" resti Ankara-Atina hattında tansiyonun zirve yapmasına neden oldu. Erdoğan'ın tarihi restine provokatif açıklamalarla yanıt veren Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten skandal bir tehdit daha geldi. Miçotakis, "Yunan ordusunun kabiliyetlerini biliyorlar. Türkiye ile savaş olursa, onlar için felaket olacak bir cevap alırlar. Türkiye, adaları tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

Yunanistan son dönemde Türk F-16'larını taciz ederek Ege'de tansiyonun tavan yapmasına neden olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tarihi bir rest geldi.

ERDOĞAN'IN RESTİNE RAĞMEN AKILLANMIYORLAR

Teknofest etkinliğinde yaptığı konuşmada tacizlerini iyiden iyiye artıran Atina'ya sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Yunan, bak tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var; İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak, ilerlemesini engelleyenlerin bir yerlere fırsat kollayarak beklediğinden emin olun. İnşallah hep birlikte bunlara fırsat vermeyeceğiz. Vereceğimiz mücadele zorlu olacaktır ama sonunda ortaya çıkacak başarının getireceği huzurun, mutluluğun, refahın tarifi mümkün değildir" ifadelerini kullanmıştı.

MİÇOTAKİS'TEN BİR SKANDAL TEHDİT DAHA

Erdoğan'ın bu sözleri Yunanistan'da günlerdir gündemden düşmezken Atina yönetimi ise provokatif hareketlerinden vazgeçmemekte kararlı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada Erdoğan'ın sözlerine yönelik skandal ifadeler kullandı.

"TÜRKİYE, YUNAN ORDUSUNUN KABİLİYETLERİNİ BİLİYOR"

Sözlerine Türkiye ile Yunanistan arasında bir savaş olacağına inanmadığını ifade ederek başlayan Miçotakis akabinde skandal ifadeler kullandı. Yunanistan Başbakanı, "Ordumuzun kabiliyetlerini biliyorlar. Türkiye ile savaş olursa, onlar için felaket olacak bir cevap alırlar. Türkiye adaları tehdit ediyor" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Kiryakos Miçotakis Yunanistan Ankara Atina Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (27)

blacksocks:

Savaş Türk'ün düğünüdür , biz ezelden beridir düğünlere alışığız , ya siz ?

204
61
yanıtYanıtla
ahmet örnek:

yav he he

yanıt20
yanıt52
FATİH ARSLAN:

Kimsenin kimse ile savasacagi yok. Enflasyon tavan yapmış. Amaç konuyu değiştirmek biraz da milli duyguları okşayarak sessiz sessiz zamlara devam etmek. Bu masalları hala yutan var ise pes..

163
55
yanıtYanıtla
Olkhazar Borz:

12 adanın statüsü belli. silahlandırırsan alırız o kadar!. ama kardak gibi ada ve adacıklar tamamen bizim. yeri gelince onlarıda süpürücez inşallah..

189
15
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Ah nerede o eski Bülent Ecevitler, Erbakanlar.. Onlar olacaktı şimdi bu yunan böyle konuşmaya cesaret edecekti öyle mi... Şimdikilerden bir şey çıkacağına inanmıyorum.

111
64
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Ahanda buraya yazıyorum bunu iyi belleyin. Bu bir seçim stratejisi filan değil, vakti saati bekleniyor, bazı teknolojik aletlerimizin tamamlanması lazım, o adalarimizi geri alacaz inşallah

122
24
yanıtYanıtla
sivri:

bir halta yaramayan adaları alıp ne yapacağız adalarda bir yeraltı kaynağımı var değerli de alacağız boş konuşma git kendin çocuklarınla savaş o zmaan denyoo

yanıt0
yanıt2
ENGİN :

ne zaman savaşıyoruz. etekli yunan askeri tekmelemek istiyorum.

107
33
yanıtYanıtla
Musa Mut:

Vatan millet edebiyatı ile artık oy devsirmeyin kaç senedir işgal altında ses yok adalara en çok turist turkuye den gidyir uyanin

100
38
yanıtYanıtla
Demir Acer :

sulandirmayalim girecek isik girelim, erken secim malzemesi olarak populizm yapmayalim bu durum israil veya abd nin basinina gelseydi bu kadar sulandirip uzatmazlardi su ana kadar 100 kere oparesyos yaparlardi, lafta kalip milletin moralini bozmayin

105
31
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title