Haberler

Mescid-i Aksa'da Kur'an okurken gözaltına alınan Özgecan Mutlu serbest bırakıldı

Güncelleme:

İsrail polisi, fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerim okuyan Türk vatandaşı Özgecan Mutlu'yu gözaltına aldı. Yaşanan gelişme Türk kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, diplomatik kaynaklardan alınan son dakika bilgisine göre Özgecan Mutlu girişimler sonucu serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanlığı ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun konuyu yakından takip ettiği bildirildi.

Fanatik Yahudi yerleşimciler sabah saatlerinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya İsrail polisi koruması altında baskın düzenledi. İsrail polisi, fanatik Yahudileri gruplar halinde Aksa'ya aldı.

KUR'AN-I KERİM OKUYORDU

Arkadaşlarının aktardığına göre Özgecan Mutlu, fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Aksa içindeki Rahmet Mescidi yakınlarında Kur'an-ı Kerim okuyordu. İsrail polisi, Mutlu'yu oradan uzaklaştırmak için Türk kadının çantasını aldı.

YAKA PAÇA GÖZALTINA ALDILAR

Polis elinde çantayla, Aksa'nın Esbat Kapısı'na doğru ilerleyerek Mutlu'yu dışarı çıkarmaya çalıştı. Bir süre çantasının peşinden giden Mutlu, daha sonra Aksa'nın içine geri gelmeye çalıştığı sırada birkaç polis memuru tarafından gözaltına alınarak Aksa dışına çıkarıldı.

Mescid-i Aksa'da Kur'an okurken gözaltına alınan Özgecan Mutlu serbest bırakıldı

GİRİŞİMLER SONRASI SERBEST BIRAKILDI

Diplomatik kaynaklardan alınan son dakika bilgisine göre, Mescid'i Aksa'da gözaltına alınan Mutlu bir süre sonra serbest bırakıldı. İsrail polisinin, Mutlu hakkında bir hafta Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı getirdiği aktarıldı.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ: ÜLKEMİZDEKİ TATİLİNE DEVAM ETMEKTEDİR

İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün, 25 Nisan tarihinde, Kudüs'te bir polis memurunu görevi sırasında rahatsız ederek, görevini yapmasını engellemesi nedeniyle bir Türk vatandaşı kısa süreliğine gözaltına alınmıştır. Söz konusu turist serbest bırakılmıştır ve İsrail'deki tatiline devam etmektedir" denildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Dışişleri Bakanlığı İsrail Kudüs Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (4)

Yusuf Kartal :

Eski CHP Türkiyesi böyleydi. O zamanlar Kuran okuyanlara Öcü diyenler simdi oy almak icin Camiden cikmiyor.

267
106
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Eski CHP Türkiyesi hiç böyle değildi aslanım sen her duyduğuna inanma.

yanıt2
yanıt1
Haşim Örnek:

İsrail yanlış yapıyorsun sen Türk nedir bilir misin bilmezsen şimdi öğrendin tutukladigimiz kardeşimizi böyle 10 dakka içinde geri bırakırsın bırakmazsan da boyle bıraktırlar. Adam olacaksınız sizin sonunuz Türkiye'nin elinden olacak yakındır.

192
59
yanıtYanıtla
Gazi Kaya:

Helal olsun reis

138
52
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title