Haberler

Kosova'da Atatürk Konferansı'na Büyük İlgi

Kosova'nın Prizren kentindeki Filizler Atatürkçü Türk Kültür Sanat Derneği, Aydınlar Ocağı, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı'nın, Atatürk'ün vefatının yıl dönümünde ortaklaşa düzenlediği "Atatürk ve"...

Kosova'nın Prizren kentindeki Filizler Atatürkçü Türk Kültür Sanat Derneği, Aydınlar Ocağı, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı'nın, Atatürk'ün vefatının yıl dönümünde ortaklaşa düzenlediği "Atatürk ve Balkanlarda Türk Varlığı" konulu konferans, büyük ilgi gördü.

Atatürk'ü Anma Haftası çerçevesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Filizler Atatürkçü Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Ferhat Derviş, Atatürk'ü anma etkinliklerinin 7 yıldır düzenli olarak yapıldığını söyledi.

Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ise, Ulu Önder Mustafa Kamel Atatürk'ün dünya tarihinde yerini almış bir lider olduğunu söyledi. Atatürk'ün çalışmalarıyla tarihte önemli bir iz bıraktığını belirten Yağcılar, Sovyetler Birliği zamanında Atatürk'ün söylediği "Gün gelecek Sovyetler Birliği dağılacak ve o gün Türkler daha kolay bir araya gelecektir. Bunun için hazırlıklı olmalıyız" sözlerine değindi. Yağcılar, Atatürk'ün bu sözleriyle geleceği tahmin edebilen bir lider olduğuna dikkat çekti.

Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Aygün Eker ise, konuşmasına, "Hiç şüphesiz ki devletleri devlet yapan liderleridir. Ülkelerin devlet olmak için arayışta olduğu bir dönemde Türkiye'nin Atatürk gibi bir lideri vardı" sözleriyle başladı. Albay Eker, Atatürk'ün gösterdiği yolun akıl, ilim ve irfan yolu olduğunu belirtti. Atatürk'ü saygı ve sevgiyle andıklarını ifade eden Eker, onun çizdiği yolda ve gösterdiği hedefte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Programda Prizren Belediye Başkanı Ryzhdi Rexha, Atatürk'e hasredilen konferansın önemine değindiği bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından konferansa geçildi. Konferansta Prof. Dr. Mustafa Erkal, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Özcan Pehlivanoğlu, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı İbrahim Öztek ve Prizren Üniversitesi Dekan Yardımcısı Nuran Malta, "Atatürk ve Balkanlarda Türk Varlığı" konusunda katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.

İlginin yoğun olduğu konferansa Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağclar'ın yanı sıra, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, Milletvekilleri Müfera Şinik ve Fikrim Damka, KDTP Prizren Şube Başkanı Levent Buş, dernek temsilcileri, eğitmenler ve çok sayıda davetli katıldı. - PRİZREN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mustafa Kemal Atatürk Prizren Rumeli Kosova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title