Haberler

Koronavirüsü yenen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor

Güncelleme:

Dünya çapında 1 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili Güney Kore'de çarpıcı bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre, iyileşen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyonun üzerinde insanın ölümüne neden oldu, 33 milyondan fazla insan ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, Güney Kore'den salgınla ilgili kritik bir araştırma geldi. Araştırmanın sonuçlarına göre, iyileşen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor.

Koronavirüs salgınını yenen hastalar üzerinde yapılan inceleme sonucunu aktaran Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), 965 hastanın dahil olduğu araştırmada, 879 hastanın sağlık durumunda en az bir olumsuz yön tespit edildiğini açıkladı. Araştırmanın sonuçları, hastalığı yenen her 10 hastadan 9'unda belirtilerin devam ettiğini ortaya koydu.

HALSİZLİK VE YORGUNLUK İLK SIRADA YER ALIYOR

KDCA yetkilisi Kwon Jun-wook, "Hastaların yüzde 91.1'inde koronavirüsün bıraktığı bir yan etki görüldü. En çok görülen etkilerden biri yüzde 26.2 ile halsizlik ve yorgunluk. İkinci sırada ise yüzde 24.6 ile konsantrasyon eksikliği yer alıyor" dedi.

TAT ALMA VE KOKU DUYUSUNUN KAYBI DA GÖRÜLÜYOR

Psikolojik etkisi ve tat alma ve koku duyusunun kaybı gibi sıkıntıların da hastalığı yenenlerde yoğun görüldüğünü açıklayan Kyungpool Ulusal Tıp Fakültesi Profesörü Kim Shin-woo, araştırmanın kapsamlı bir halinin analiz edilerek hakemli bir makalede yayınlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Güney Kore Kore Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 677. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Dünya'ya benzeyen yeni bir gezegen keşfedildi? Gliese 12 b özellikleri neler? Trakya'ya nükleer santral mi yapılacak? Nükleer santral nereye, ne zaman yapılacak? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 64. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500

Yorumlar (22)

ermn:

İnsanlar para taşımasın diye, sanal paralar yayılsın diye çıkıyor bu virüsler. Birgün diyecekler ki, paradan virüs bulaşıyor, kimse ellemesin, herkes sanal paraya yatırım yapsın. Değişik işler var, akıl bedava:)))

26
9
yanıtYanıtla
Vatansever:

BİZ BU HASTALIĞI AİLECEK GEÇİRDİK. BENDE BAŞLADI VE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ. ÇOK ŞÜKÜR ERKEN TEŞHİS ETTİK VE HAMD OLSUN TEDAVİ İLE ATLATTIK. SİZDE HERHANGİ BİR SEMPTOM GÖRÜRSENİZ HEMEN HASTANEYE GİDİN. LÜTFEN AİLENİZ İÇİN GİDİN İHMAL ETMEYİN

26
1
yanıtYanıtla
leduni:

bu uzmanları çıraklık eğitim merkezine kaydettirsen sınıfta kalır belge alamazlar, uzman dediğin çözüm üretir laf değil. ))

11
13
yanıtYanıtla
Büşra:

Adamın hası nerede diyorlardı, hani nerede. . . İşte Leduni. . . aranıp da bulunamayan has adam.

yanıt2
yanıt0
@leduni:

kendinizden biliyorsunuz tabi

yanıt2
yanıt0
dünyayı bu 3 şeyle sömürüyorlar:

petrol , ilaç , silah ( nenni dünya neni )

19
1
yanıtYanıtla
gerçekler:

Altın ve Madeni de ekleyelim.

yanıt2
yanıt0
Recep:

Allah her şeyin hayırlısını versin. Allah hayırlısı ne ise onu bize versin.

14
3
yanıtYanıtla
Yasemin:

Kardeş yaptığın şu yorumu bile beğenmeyenler var.inanamıyorum.ne hale gelmişiz.

yanıt4
yanıt0
Bu vrüsü:

İnsanlıga bela edenler ebediyen cehennemlerden çıkamasın. . İnşallah

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title