Haberler

Kontrolden çıkan Çin roketi Türkiye'ye mi düşecek? Uzay Ajansı'ndan iddialara yanıt geldi

Güncelleme:

Milyarlarca insan kelimenin tam anlamıyla diken üstünde. Çin'in uzaya gönderdiği ancak dönüşte kontrolden çıkan roketinin dünyanın hangi noktasına düşeceği bilinmiyor. Roketin Türkiye'ye düşeceği yönündeki iddialara yanıt veren Türkiye Uzay Ajansı, yayınladığı açıklamada Çin Ulusal Uzay İdaresi ile iletişim halinde olunduğuna ve karışıklığa meydan vermemek adına resmi ve güncel bilgilerin paylaşılacağına vurgu yaptı.

Çin'in Tiangong Uzay İstasyonuna son modülü taşımak üzere 31 Ekim'de fırlatılan roketin Dünya'ya dönüşü kaygı yarattı.

28 BİN KİLOMETRE HIZLA DÖNEREK YERKÜREYE YAKLAŞIYOR

Kontrolden çıkan Long March 5B isimli fırlatma aracı Dünya çevresinde saatte 28 bin kilometre hızla dönerek yerküreye yaklaşıyor. Çeşitli uzay kuruluşları sosyal medyadan anlık verilerle roketin rotasını hesaplamaya çalışıyor.

ROKETİN BUGÜN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Roketin şu an itibariyle Hint Okyanusu'nda Madagaskar açıklarına düşmesi beklense de bu, anlık olarak değişiyor. Roketin düşmesi beklenen olası güzergahta Kuzey Amerika, Afrika ve Avustralya bulunuyor. Kontrolden çıkan Çin roketinin bugün öğle saatlerinde ya da öğleden sonra yeryüzüne düşebileceği belirtiliyor.

TÜRKİYE'YE DÜŞECEĞİ İDDİALARINA YANIT

Türkiye Uzay Ajansı'ından, roketin Türkiye'ye düşeceği yönünde basında yer alan haberlere ilişkin açıklama geldi. Çin Ulusal Uzay İdaresi ile iletişim halinde olunduğu belirtildi ve "Karışıklığa meydan vermemek adına ancak resmi ve güncel bilginin paylaşılacağı" bildirildi. Açıklamada, "Çin tarafından fırlatma aracının inişi hakkında kesin tahminler gerekli durumda verilecektir" denildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (8)

MEHMET YAMAN:

Bu çinliler dünyanın başına bir şey getirecek sonunda.

90
1
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Beyoğlu İstiklal caddesine düşse 1 tane Türk' e bile bir şey olmaz. Çünkü orada hep yabancılar var..

65
4
yanıtYanıtla
önder atsu:

Kuzey amerika afrika ve avuatralya ya düşebilir, türkiyede bu arada bulunuyor))

17
2
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

hamdolsun füze savunucularımız var düşme ihtimali sıfır ha eski Türkiye olsa geçmiş olsun

3
0
yanıtYanıtla
Anadolu Çocuğu:

İnşallah bizim bahçeye düşer de tavuklara kümes yaparım çok güzel olur.

2
0
yanıtYanıtla
hasan:

çin malından ne beklenir başka

1
0
yanıtYanıtla
ASD:

ROKETİN KONUMU CANLI OLARAK GÖREMİYOR MUYUZ?

0
1
yanıtYanıtla
İsmail Kabadayı:

Bedavadan ro ketimiz olcak tabi patlamazsa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title