Haberler

Kalaçi'de Köylüler 2 Yıldır Uyuyor

Güncelleme:

Kazakistan'ın Rusya sınırındaki Kalaçi köyü esrarengiz bir uyku hastalığına yakalandı. Köylüler iki yıldır sürekli uyukluyor, uyanmakta bir hayli zorluk çekiyor.

Kazakistan'ın Rusya sınırındaki Kalaçi köyü esrarengiz bir uyku hastalığına yakalandı. Köylüler, sürekli uyukluyor, zor uyanıyor, halüsinasyon görüyor. Ayrıca köyde yaşayanlar baş dönmesi, denge sorunları, şuur kaybından da şikayetçi. Bazı köylüler ise üç gün yarı uyanık yarı uykulu kalabildiklerini söylüyor.

GÜNLERCE UYUYORLAR

Kazakistan'ın Akmola vilayetindeki Kalaçi köyünde bir yıldır uyku hastalığı baş gösterdi. Birden uykuya dalan köylüler, birkaç gün boyunca ne olduğunu anımsamıyorlar. 300 nüfuslu köyde şimdiye kadar yaşları 2 ile 75 arasında değişen 36 kişi günler süren uykuya daldı. Uyku hastalığı, geçen yıl Mart ayında 8 köylünün 3 gün boyunca uyuması ile ortaya çıktı. Alkolikler gibi tedavi gördüler. Ama çoğu alkol kullanmıyor.

HASTALIĞIN SEBEBİ BİLİNMİYOR

Hastalık sırasında kendilerine kontrol edemediklerini belirten köylüler konuşamadıklarını ve uyukuya daldıklarını belirtiyorlar. Hastalığın sebebi bilinmiyor. Köy halkı, hastalığı sebebini 1960'larda açılan, 1990'larda kapanan köy yakınlarındaki uranyum madenlerinin varlığına bağlıyor. Ancak madenlere yakın diğer köylerde böyle bir hastalığın görülmemesi, bu savı zayıflatıyor. Köyde hava, su ve toprakta yapılan analizlerde de radyasyon saptanmadığı bildiriliyor. Kazak yetkililer, incelemeye yardım için köye uluslararası uzmanların davet edildiğini bildirdi.

2 yıldır süren bu rahatsızlıkların nedeni tam olarak bilinmezken, Rus Tomsk Politeknik Üniversitesi'nden Prof Dr. Leoind Rikanov, tüm köyü ekisi altına alan rahatsızlıkların biribirinin aynı olduğunu, hemen hemen herkeste görüldüğünü söyledi.

Prof. Dr. Rikanov'a göre, Mart 2013'ten beri köyde görünen 'uyku ve sersemlik' halinin yakınlardaki Sovyetlerden kalma uranyum madeninde kaynaklanması kuvvetle muhtemel. Rus akademisyen madenden yayılan radon gazının köylüleri etkilemiş olabileceğini ihtimalini vurguladı.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Rusya Federasyonu Kazakistan Akmola Yaşam Dünya Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (25)

UYAN TÜRKİYE:

BİZİM TÜRK HALKIDA AYAKTA UYUTULUYOR. . O DA BİRŞEYMİ. .

18
7
yanıtYanıtla
GeceMobil-IOS:

Ah be türkiyem bu insanlar daha yeni uyumaya başlamış biz milletçe uyuyoruz

16
5
yanıtYanıtla
Uyan TÜRKİYEMobil-IOS:

AK PARTİ İKTİDARI DAHA ÇOK UYUTTU MİLLETİ SOYAN SOYANA Devleti şimdi Mİlletin cebine el attılar.

8
9
yanıtYanıtla
su uyur düşman uyumaz ...Mobil-ANDROID:

anlamadınız mı ... Ruslar köy üzerinde deney yapıyor ... baktılar siyonist dünya ile baş edemiyorlar ... tüm dünyayı uyutup ... yeni güne Merhaba diyecekler :)

15
1
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

hazir el atmisken rus arkadaşlar bizim milletede el atin ya 90 yıldır uyuyor bizimkiler hic uyanacak gibi degiller.

14
2
yanıtYanıtla
m:

Allah kazak kardeşlerimiz yardımcısı olsun. Rusyayada lanet olsun.

13
2
yanıtYanıtla
burak:

her haberi Ak PARTİ HÜKÜMETİNE bağlamasanız olmuyor dimi. sizin zihniyetiniz bu icraat yok, çamur atmak çok. bir gecede bu ülkeyi perişan ettiler 2001 yılında. o günleri ne çabuk unuttunuz. bu insanlardan başka bu ülkeyi yönetecek adam gibi adam yok. iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar hala bu ülkede muhalefet yapmaya çalışıyor. onuda beceremiyorlar ya zaten. sizin zihniyetinize. . . . . . . . . .

11
4
yanıtYanıtla
karizmaMobil-ANDROID:

Hakkimizi yiyenin evladı ölsün

7
4
yanıtYanıtla
DİRİLİŞ:

Rusya''nın geliştirdiği yeni bir kimyasal silah kobayda zavallı Kazaklar.

8
1
yanıtYanıtla
SiloMobil-IOS:

AKP baya bir uyuttu güzel uyuttu Nasılda uyuttu iyi uyuttu

2
5
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title