Haberler

James Murdoch, İngiltere'deki Telekulak Davası Kapsamında İfade Verdi

Medya patronu Rupert Murdoch'un oğlu James Murdoch, İngiltere'deki telekulak davası kapsamında ifade verdi.

Medya patronu Rupert Murdoch'un oğlu James Murdoch, İngiltere'deki telekulak davası kapsamında ifade verdi.

Medya patronu Rupert Murdoch'ın oğlu James Murdoch Londra'da, ülkedeki basının polis ve siyasetçilerle olan yakın ilişkisinin ele alındığı Leveson soruşturması çerçevesinde ifade verdi. CEO'su olduğu News International (NI) bünyesinde faaliyet gösteren gazetelerde telekulak çalışmalarının yaygın olarak yapıldığı ve gazetelerdeki çalışanların konuya ilişkin bilgilerinin olduğu yönündeki suçlamaları kabul etmeyen James Murdoch, yasa dışı telefon ve sesli mesaj dinleme yönteminin geçmiş yıllarda yapıldığını

sandığını belirtti.

Kapatılan "News of the World" gazetesinde yasa dışı dinleme çalışmalarının uygulandığının belirtildiği elektronik postaları görmediğini savunan James Murdoch, "E-postaları okumadım" dedi.

Leveson soruşturması kapsamında 6 kişilik soruşturma heyeti; Telekulak skandalına ilişkin geçmişe yönelik suç unsurlarını ortaya çıkarmak ve medyanın işlevini, sınırlarını, bağımsızlığını, ilişkilerini ve etik yapısını belirlemeyi amaçlıyor. Medya patronu Rupert Murdoch'un ise Leveson soruşturması kapsamında yarın ifade vermesi bekleniyor.

Öte yandan; medya patronu Rupert Murdoch'un oğlu James Murdoch, geçtiğimiz yıl da Meclis Kültür, Spor ve Medya Komisyonu'na, iki kez ifade vermişti. - LONDRA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rupert Murdoch James Murdoch Londra Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title