Haberler

İsrail ordusu, Hamas'a ait tünellere deniz suyu pompalamaya başladı

Güncelleme:

Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait tünellere deniz suyu pompalamayı planlayan İsrail ordusu harekete geçti. Bölgede çekildiği belirtilen bir görüntüde Hamas'a ait olduğu belirtilen tünellerin deniz suyu ile doldurulduğu görülüyor.

7 Ekim'den bu tarafa Gazze'de masum sivilleri katleden İsrail ordusu, şimdi de bölgede ele geçirdiği Hamas'a ait tünelleri bölgedeki temiz suyun kirlenecek olmasına ve alt yapının zarar görmesi ihtimaline aldırış etmeden deniz suyu ile doldurmaya başladı.

HAMAS'I BİTİRMEK İÇİN TÜNELLERE SU VERMEYE BAŞLADILAR

İsrail saldırıları sonucu Gazze'de yaklaşık 2 ayda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 16 bine yaklaşırken savaşı Gazze'nin daha önce güvenli olarak görülen güneyine taşıyan İsrail, Hamas'ın en büyük kozu olan yeraltı tünelleriyle ilgili korkunç bir plan yaptığı ortaya çıktı. Times of Israel gazetesi, İsrail'in kilometrelerce uzunluğundaki Hamas'ın yeraltı tünellerini deniz suyuyla doldurmayı planladığını yazdı. Hamas'ın yeraltı ağını yok etmeye yönelik plana göre tünellere Akdeniz'den alınan deniz suyu pompalanacak, böylece Filistinli militanlar boğulacak. İsrail ordusu korkunç planını uygulamak için harekete geçip tünellere su doldurmaya başladı.

ŞATİ MÜLTECİ KAMPINA 5 BÜYÜK SU POMPASI YERLEŞTİRİLDİ

Wall Street Journal gazetesine konuşan ABD'li yetkililer de İsrail ordusunun Gazze'deki Şati mülteci kampı yakınına beş büyük su pompası yerleştirdiğini, bu yolla tünelleri suyla doldurmayı amaçladığını açıkladı. Times of Israel, İsrail'in Hamas'ın elindeki rehinelerin tünellerde saklanması nedeniyle plan konusunda çekinceleri olduğunu yazdı. ABD yönetimi içinde de planla ilgili farklı görüşler olduğu belirtildi.

İsrail ordusu, Hamas'a ait tünellere deniz suyu pompalamaya başladı

PLAN, BİNALARIN ÇÖKMESİNE YOL AÇABİLİR

Habere göre planla ilgili en büyük endişe, deniz suyunun zemine zarar vererek binaların çökmesine yol açma riski. Bir kaynak, Hamas'ın tünelleriyle ilgili detaylı bilgi olmaması nedeniyle planın nasıl sonuçlar vereceğinden emin olunamayacağını söyledi.

GAZZE'DE 800'DEN FAZLA YERALTI TÜNELİ VAR

Gazze'de kara operasyonlarını genişleten İsrail ordusu, 800'den fazla yeraltı tüneli bulunduğunu, bunların bir kısmını yok ettiklerini açıklamıştı. İsrail, Hamas'ın tünellerinin çoğunlukla hastane, okul, cami gibi sivil alanlar çevresinde olduğunu savunuyor.

İsrail ordusu, Hamas'a ait tünellere deniz suyu pompalamaya başladı

İŞGALDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 83, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112'si çocuk ve 4 bin 885'i kadın olmak üzere 16 bin 248'e yükseldi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 263 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 89 Hizbullah mensubu öldü.

İsrail ordusu, Hamas'a ait tünellere deniz suyu pompalamaya başladı

7 GÜNLÜK ATEŞKES YAPILMIŞTI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. İsrail ordusu ,1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

aristoteles:

İyi yüzmeyi öğrenirler hic değilse sicil halkın arkasına sıgınıp ölümlerine neden olan teröristler teröriste acımam

58
349
yanıtYanıtla
mehmet:

aristoteles inşallah seninde başına gelir

yanıt155
yanıt25
Ali KARA :

Allah'ın laneti üzerine olsun netenyahu ve yandaşları.

229
30
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

amin

yanıt44
yanıt8
Fikret Ersoz:

amin

yanıt45
yanıt6
Abdullah Demir:

Bu duaya âmin denir. İnşallah bir gun devlet olarak da masumların hesabını soracağız.

yanıt41
yanıt6
Ercan cıftcı:

Er geç Türkiye İsrail ile savaşacak. Malum Nil

83
49
yanıtYanıtla
yusuftalha:

Hazırlık Türkiye için zaten, bizdeki israil militanlarını seven kesim bunu hala anlamadı!

yanıt53
yanıt19
Ottoman :

Elimizdeki tüm rehineleri tünellere koyun bırakın suyu bassın.

62
9
yanıtYanıtla
aristoteles:

Erol kavas haması yüzde 67 desteklemiyor sallama

15
56
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title