Haberler

İspanya'nın turistik Tenerife Adası'ndaki orman yangını kontrolden çıktı!

Güncelleme:

İspanya'nın Kanarya Adaları'na bağlı turistik Tenerife Adası'ndaki orman yangını kontrolden çıktı. Geniş alana yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken bölgeden yaklaşık 150 kişi tahliye edildi. Öte yandan adadaki dağlara giden yollar ise kapatıldı.

İspanya'nın Tenerife Adası'ndaki orman yangını yayılmaya devam ediyor. Bölgedeki yangında şu ana kadar 1800 hektarlık alan küle dönerken dağlara giden yollar da kapatıldı. Öte yandan yangının etkili olduğu bölgeden yaklaşık 150 kişi tahliye edildi.

İspanya'nın turistik Tenerife Adası'ndaki orman yangını kontrolden çıktı!

YANGIN KONTROLDEN ÇIKTI

İspanya'nın Kanarya Adaları'na bağlı Tenerife Adası'nın kuzeydoğusundaki tabiat parkında salı günü başlayan orman yangını büyüyor. Kanarya Adaları Özerk Yönetimi Başkanı Fernando Clavijo, Tenerife'nin başkenti Santa Cruz'da düzenlediği basın toplantısında yangının kontrolden çıktığını belirtti. Clavijo, "Amacımız yangının ilerlemesini durdurmak ve bölge halkının evlerini korumak" ifadelerini kullandı.

İspanya'nın Tenerife Adası'nda Orman Yangını Kontrolden Çıktı

DAĞLARA GİDEN YOLLAR KAPATILDI

Yangında şu ana kadar 1800 hektarlık alan küle döndü. İtfaiye ekipleri zorlu arazi koşullarında yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf ederken, bölgeye 14 yangın söndürme uçağı, 1 deniz uçağı ile 250 itfaiye ve askeri personel gönderildi. Ayrıca bugün 2 uçağın daha gönderileceği duyuruldu. Yangının 22 kilometreye kadar genişlemesi sonucu herhangi bir can kaybının yaşanmaması için turistlerin büyük ilgi gösterdiği Teide Yanardağı başta olmak üzere adadaki tüm dağlara giden yollar kapatıldı.

İspanya'nın turistik Tenerife Adası'ndaki orman yangını kontrolden çıktı!

150 KİŞİ İÇİN TAHLİYE KARARI

Adanın kuzeydoğusunda çoğunlukla çiftçilerin ve turistlerin olduğu az nüfuslu bölgelerden yaklaşık 150 kişi tahliye edildi.

İspanya'nın turistik Tenerife Adası'ndaki orman yangını kontrolden çıktı!

LA PALMA ADASI'NDA 4 BİN 500 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Öte yandan Kanarya Adaları'na bağlı La Palma Adası'nda geçtiğimiz ay çıkan yangınlarda 4 bin 500 hektar alan küle dönerken, 4 bin 255 kişi bölgeden tahliye edilmişti. Geçtiğimiz hafta Kanarya Adaları'nda etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle orman yangını riski konusunda uyarılar yapılmıştı.

İspanya'nın turistik Tenerife Adası'ndaki orman yangını kontrolden çıktı!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kanarya Adaları Orman Yangını İspanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title