Haberler

    IŞİD'lilerin çocukları Almanya'ya getiriliyor

    Alman hükümeti, Suriye'de savaşan Alman vatandaşı IŞİD cihatçıların çocuklarını Almanya'ya getiriyor.

    Alman hükümeti, Suriye'de savaşan Alman vatandaşı IŞİD cihatçıların çocuklarını Almanya'ya getiriyor. İlk aşamada dört çocuk Erbil'de yetkililere teslim edildi.Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'deki Alman Başkonsolosluğunda Alman vatandaşı IŞİD savaşçılarına ait dört çocuğun Pazartesi günü Alman yetkililere teslim edildiği bildirildi. Alman haber ajansı dpa'ya açıklama yapan Kürt yetkililer, teslim edilen çocukların şimdiye dek Suriye'deki El Hol mülteci kampında barınan üç öksüz çocuk ve bir hasta bebek olduğu bilgisini verdi.

    Ajansın edindiği bilgilere göre çocuklar, büyükanne ve büyükbabalarının refakatinde Almanya'ya getirildi. Hasta bebeğin annesinin ise diğer çocuklarıyla birlikte El Hol mülteci kampında kalmaya devam ettiği ifade ediliyor. Diğer üç öksüz çocuğun da 2 ve 7 yaşlarında olduğu kaydedildi.

    "Zor koşullar altında getiriliyorlar"

    Alman hükümeti, Alman cihatçılarına ait 100'ün üzerinde çocuğu daha Almanya'ya getirmeyi planlıyor. Konuyla ilgili Berlin'de bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, IŞİD cihatçılarının çocuklarının Almanya'ya getirilmesi için Alman hükümetinin zor koşullar altında çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

    Diğer çocukların da Suriye'den ayrılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Maas, "Çocuklar ebeveynlerinin eylemlerinden sorumlu tutulamaz ve bu nedenle onlara yardım etmek istiyoruz" şeklinde sözlerini sürdürdü. Maas, Almanya'ya getirilen her çocukla ilgili ayrıntılı bir sürecin yürütüldüğünü ve tehlikeli koşullar altında çocukların Suriye'den çıkarıldıklarını da sözlerine ekledi.

    Mahkeme kararı var

    Suriye'deki Alman cihatçıların çocuklarının Almanya'ya getirilmesi Berlin'de uzun süredir tartışılıyor. Alman hükümeti, Suriye'de diplomatik bir temsilciliği olmadığı için muhatap bulamadığına dikkat çekmişti. Berlin İdare Mahkemesi de geçen Temmuz ayında aldığı bir kararla bir IŞİD savaşçısının eşi ve üç çocuğunun Almanya'ya getirilmesi gerektiğine hükmetmişti.

    Alman İçişleri Bakanlığının verilerine göre Suriye'deki mülteci kamplarında halen bu durumda 68 kadın ve 120'den fazla çocuk yaşıyor.

    dpa/HS/BW

    (c)

    Kaynak: Deutsche Welle / Dünya

    Almanya Suriye Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

    Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

    Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

    Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

    Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

    Bakmadan Geçme

    Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

    İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title