Haberler

İran: İsrail'e yönelik operasyon başarıyla tamamlandı ve devamını amaçlamıyoruz

Güncelleme:

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı dünyayı tedirgin ederken, "Gerçek Vaat" ismi verilen operasyonun devam edip etmeyeceği merak konusuydu. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri yaptığı açıklamada "Operasyon başarıyla tamamlandı. Biz bu operasyonu tam bir sonuç olarak görüyoruz ve operasyonun devamına yönelik bir düşüncemiz yok" ifadelerini kullandı.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri, İsrail'e düzenledikleri askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını öne sürerek, devamını amaçlamadıklarını söyledi.

GENELKURMAY BAŞKANI SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ

İran devlet televizyonuna konuşan Tümgeneral Bagheri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail'e düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

"TAM BİR SONUÇ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Bagheri "Operasyon başarıyla tamamlandı. Biz bu operasyonu tam bir sonuç olarak görüyoruz ve operasyonun devamına yönelik bir düşüncemiz yok" dedi. Tel Aviv yönetiminin, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğuna saldırarak kırmızı çizgiyi aştığını belirten Bagheri, İran'a yönelik yeni bir saldırının olması durumunda İsrail'e daha geniş kapsamlı bir saldırı düzenleyeceklerini ifade etti.

İran: İsrail'e yönelik operasyon başarıyla tamamlandı ve devamını amaçlamıyoruzİran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bagheri.

"SALDIRININ UYARI SEVİYESİNDE KALMASINA ÇABA GÖSTERİYORUZ"

Sivil yerleşim yerleri ile ekonomik bölgelerin vurulmadığını kaydeden Bagheri, çok daha fazla füze atabilme kabiliyetine sahip olmalarına rağmen İsrail'e saldırının uyarı seviyesinde kalmasına çaba gösterdiklerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail Gazze İran Dünya Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (127)

Doğrucu:

Kaç kişi öldü 0 ne misilleme bee

813
68
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Herkesin bildiği gibi israilin Filistin saldırıları gerçekte bir amerika operasyonudur...Bu bir budama operasyonudur. Yeşermeyi ve palazlanmanın engellenmesi için yapılan bir durumdur...amerika korumasında israil'e alan açılmıştır. Devletimiz olarak savaşa giremeyeceğimize göre halk olarak yapacağımız katliam bittiğinde bile en anlamlı şey sürekli israil malları baykotudur. çeşitli özellikle tarım sektörümüz israilin elinden kurtarılmalıdır. tohumumuzu azot nikratımızı, gübremizi üretmeliyiz.

yanıt415
yanıt12
Ramazan Akyüz:

İsrail'e önceden sordular nereye atalım diye saatler öncesinden de haber veril kaç asker öldü sıfır. İran =İsrail=Amerika =Hizbullah İsrail'in Gazze'ye saldirisnin altindada İran var

yanıt222
yanıt68
Engin Savaş:

İran; İsrail'e ile her türlü ticareti kesmiş, ambargoyu koymuş, dün gece de yüzlerce insansız hava aracı Füzeleri ile saldırmış ve bir kaç hedefi de vurma başarısı göstermişken... Türkiye halen İsrail'den konsolosluK ve çalışanlarını bürokratlarını bile geri çekmemiştir İsrail filistinlinin suyunu keserken Türkiye İsrail'e su veriyor Petrol gönderiyor Çelik gönderiyor utanması gereken Türkiye'dir İran Nefsi Müdafaa hakkını kullanarak İsrail'e Dün Gece korku dolu anlar yaşattı. PEKİ TÜRKİYE ?

yanıt240
yanıt149
Ert:

İsrail'i yerle bir ettiniz tebrikler

478
58
yanıtYanıtla
murat turkan:

Onun amaci zaten israeli vurmak degildi, bunu kör olan anlar

yanıt19
yanıt1
Resul Altıntaş:

DAĞ FARE DOĞURDU, Korkak İran

422
66
yanıtYanıtla
ADALETİN OLMADIĞI YERDE ŞİDDET OLUR:

Dün gece İsrail'i iran Füzeleri den korumak için abd, İngiltere, Fransa, Almaya, italya, savunma sistemleri ile İsrail'e şemsiye açtılar.

yanıt77
yanıt15
Doğrucu:

Mantar tabancası sizin füzelerden daha etkilidir :)) kaç kişi öldü hiç

353
59
yanıtYanıtla
ADALETİN OLMADIĞI YERDE ŞİDDET OLUR:

Sen Türkiye olarak bırak mantar tabancasını, taş bile atamadın İsrail'e. Üstüne üstlük birde İsrail'i besliyoruz Türkiye olarak

yanıt95
yanıt63
Tüm 127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title