Haberler

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlama: 103 ölü, 211 yaralı

Güncelleme:

İran'da General Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında arka arkaya patlamalar meydana geldi. Patlamalarda en az 103 kişi hayatını kaybetti, 211 kişi yaralandı. Patlamaların bölgeye bırakılan 2 çantanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu meydana geldiği ve 10 dakika arayla gerçekleştiği belirtildi.

Eski İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, 3. ölüm yıldönümünde İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen törenlerle anılıyor. Süleymani'nin mezarının bulunduğu bölgede kalabalığın toplandığı sırada art arda 2 patlama meydana geldi. Patlamalarda en az 103 kişinin hayatını kaybettiği, 211 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

SÜLEYMANİ'NİN MEZARINA YAKIN BÖLGEDE ART ARDA PATLAMALAR

Dün İsrail'in Lübnan'da Hamas yöneticilerinden birine suikast düzenlemesinin ardından bir patlama haberi de İran'dan geldi. İran devlet medyası ülkenin üst düzey komutanı Kasım Süleymani'nin 2020 yılında Bağdat Havaalanı'nda bir ABD insansız hava aracı saldırısında öldürülmesi nedeniyle düzenlenen tören sırasında bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlama: 103 ölü, 141 yaralı

103 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlama Kasım Süleymani'nin mezarının bulunduğu Kirman bölgesinde gerçekleşti. Görüntülerde anma etkinliğine katılanların kaçıştığı ve ambulansların olay yerine gittiği görülüyor. İran devlet televizyonu olayda en az 103 kişinin yaşamını yitirdiğini, 211 kişinin yaralandığını duyurdu.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlama: 103 ölü, 141 yaralı

TASNİM: ÇANTALAR UZAKTAN PATLATILDI

İran'ın Tasnim ajansı patlamaların bölgeye bırakılan 2 çantadan kaynaklandığını yazdı. Haberde çantaların uzaktan kumanda ile patlatıldığı bilgisine yer verildi.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlama: 103 ölü, 141 yaralı

PATLAMALAR 10 DAKİKA ARAYLA GERÇEKLEŞTİ

BBC Farsça servisi'ne göre Kerman Belediye Başkanı Said Şerbaf, patlamaların 10 dakika arayla gerçekleştiğini aktardı. Devlet televizyonundaki görüntülerde bölgede çok sayıda ambulans ve kurtarma personeli görülüyor.

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda 2 patlamaKasım Süleymani

4 YIL ÖNCE BUGÜN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İranlı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 4 yıl önce bugün dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Irak'ın başkenti Bağdat'ta suikast sonucu öldürülmüştü. Saldırıda her iki komutanla Irak ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Bunun ardından İran da 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki iki üssünü balistik füzelerle vurmuştu. Saldırıda ABD askerlerinden ölen olmamış ancak daha sonra 109 askerin saldırı sırasında travmatik beyin hasarına uğradığı açıklanmıştı.

Süleymani, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2007'de getirilen uluslararası seyahat yasağına rağmen Suriye ve Irak başta olmak üzere bir çok noktada İran'ın askeri operasyonlarını yönetiyordu.

Haberler.com / Ayça Elal - Dünya

Kasım Süleymani İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

JY:

BIDE HUZUR islamda DERLER BANA HUZUR ICINDE YASAYAN BIR TANE islam ULKESI SOYLEYIN SADECE BIR TANE.

99
190
yanıtYanıtla
milliyetci:

yaptığın yorumu alnından öpüyorum. devlet dinle yönetilmez. Din insanın kendi içerisinde yaşadığıdır. Hepimiz müslümanız.

yanıt88
yanıt147
muhammet demirkapı:

Seni tatmin edecekse Qatar var.

yanıt38
yanıt21
Yunus Bulut:

Bıraksalar yaşıcaz kardeş bir tane müslüman ülke söyle ki içinde Batının Amerikanın parmağı olmasın. Oyuna gelen biz cahilleriz. Yoksa huzursa nefeste islamdan başka hiç birşey de olamaz.

yanıt0
yanıt0
mete karaman:

Jy ..ne saçmalıyorsun huzur tabiiki islamdadır senin gibiler ıslamı yaşamadığı için anlamaz

yanıt29
yanıt9
Erdal Alaçam:

Turkiye

yanıt2
yanıt2
Erdal Alaçam:

Allah'a sizi islah eylesin.. anlamı doğru yola getirsin cokkk cahil sin vede küçüksün

yanıt1
yanıt2
Öznur:

İsrail İranı savaşa dahil etmeye çalışıyor, Suriye ve Lübnanı bombalıyor, bir sürü sivil ölmüş bizdeki yorumlara bak. Türkiye de hedefte farkında mısınız? Bu insanları görünce askerlerimiz kimler için şehit oluyor diye düşünmeden edemiyorum.

174
37
yanıtYanıtla
Cevap :

Paranoyanız bir bitmedi. Acilen doktora görünün derim.

yanıt0
yanıt0
Ercan cıftcı:

Öznur hanım; Cebinde TC kimliği taşıyan herkes bu ülkenin evladı değil. Aramızda soyunu sopunu gizlemiş çok devşirme var maalesef. Bunlar gizli İsrail sempatizanı, İslam düşmanı..

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title