Haberler

İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

Güncelleme:

İngiltere'de yeni inşa edilmiş 88 binanın temellerinde sorunların tespit edilmesi nedeniyle yıkım kararı çıktı. Binlerce sterlin istenen evlerde yer alan fayansların kurtarılması, tuğla ve betonların ise yeni evlerin yapımında kullanılması hedefleniyor.

İngiltere'nin Cambridge kenti yakınlarında yeni yapılmış binaların temellerinde tespit edilen sorunlar nedeniyle, 88 bina için yıkım kararı alındı. Fiyatları 575 bin ile 850 bin sterlin arasında olan binalar kepçeler tarafından yıkılmaya başladı.

İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

88 YENİ BİNA İÇİN YIKIM KARARI ALINDI

Cambridge şehir merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Darwin Green arazisi üzerinde yapılacak 1593 yeni ev için onay alınırken inşaatı bitmiş 88 binadaki mühendislik hataları nedeniyle bölgede kepçeler çalışmaya başladı. Konuyla ilgili bilgi veren müteahhitler Barratt ve David Wilson, projenin ikinci bölümünün yapım aşamasındayken bazı evlerin tasarımıyla ilgili sorunları fark ettiklerini belirttiler.

İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

Müteahhitler, durumun haziran ayında tespitinin ardından standartları karşılamayan evler için en iyi kararın yıkım olduğu düşünülerek harekete geçildiğini duyurdu.

İngiltere'de yeni yapılan onlarca bina yıkılıyor

EVLERİN İÇİNDEKİ FAYANS VE BAZI MALZEMELER KURTARILACAK

Yıkım kararı sonrası gerekli izinlerin de alınmasıyla başlanan çalışmalarda bugün 4 ev yıkıldı, kalan evlerin de 12 hafta içinde yıkılması planlanıyor. Yıkılacak binaların toplam değerinin 40 milyon sterlini aştığı öğrenilirken fayans ve diğer malzemelerin kurtarılacağı, beton ve tuğlaların ise sahada kırılarak yeniden kullanılacağı açıklandı.

İngiltere'de temellerinde sorun tespit edilen, yeni inşa edilmiş 88 binanın yıkımına başlandı

Kaynak: SonDakika.com / Dünya

Sterlin İnşaat Emlak Dünya Haberler

500

Yorumlar (9)

Nazlı Muhip:

Türkiyede bunu goremezsiniz

162
5
yanıtYanıtla
Hakan :

Bizim başımıza yıkılıyor yine tık yok.

147
2
yanıtYanıtla
Kadir Süküt:

Helal olsun adamlara hem insanların hayatını düşünüyorlar hemde israfdan kaçıyorlar, dünyanın en zengin ülkesi bunu yapıyor.

142
3
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bunlar imamhatip mezunu degil

yanıt7
yanıt10
sade vatandaş:

ingilteredeki bozuk zemine inşaat denilince aklıma bizdeki melen çayına boş yere milyonlarca lira harcanarak zemini bozuk yere yapılıp gövdesi patlayıp çatlayan melen barajı aklıma geldi arızalı otobüs filmi çekmek isteyenler gitse birazda oranın filmini çekse ne güzel olurdu

78
14
yanıtYanıtla
Eroğlu:

Arızalı otobüs filmini bir de gerçekte defalarca otobüs iteleyenlere sor istersen. Tabi anlamak kapasite ister :)

yanıt3
yanıt7
Doğuş:

Onlar insan hayatına önem veriyor. Bizde de zengin mütahitin parasına önem veriliyor

15
1
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

3 katlı bina depremin adı duyulmamış. Gerekçesini gerçekten çok merak ettim. Kolay verilmeyecek bir karar

12
3
yanıtYanıtla
Cevap :

Bizde olsaydı o sorunlu evler rant için yine de satılırdı. Depremde yıkılır sonra kadere bağlanırdı. Örneklerini görüyoruz ve göreceğiz.

7
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title