Haberler

Haşim Taçi: 2012 Yılı Vize Muhafiyeti Süreci Yılı Olacak

Kosova hükümeti vizelerin serbestleşme sürecinin başlaması için bütün şartların yerine getirildiğini vurguladı.

Kosova hükümeti vizelerin serbestleşme sürecinin başlaması için bütün şartların yerine getirildiğini vurguladı. Kosova Başbakanı Haşim Taçi bugün Avrupa Entegrasyonu Bakanlar Kurulu'nda, hükümetin vize serbestleştirilmesi konusunda diyalogun başlaması için rekor bir süreyle tüm kriterleri etkili bir şekilde uygulanması konusunda bağlılığını dile getirdiğini belirtti.

Başbakan Taçi, AB'nin vize serbestleştirme sürecinde Kosova'yı eşit bir partner olarak görme beklentileri olduğunu söyledi. Thaçi açıklamasında şunları vurguladı:

"Biz iyilik veya yardım beklemiyoruz, bütün batı Balkanlar gibi kesin ve adil kriterlere göre, biz de eşit yaklaşım bekliyoruz. Bölgesel girişimler ve gerekli reformların uygulanmasına devam etmek için, diğer Batı Balkan ülkelerine benzer bir yaklaşım, Kosova devleti ve bütün toplum için önemli bir güç olacaktır."

Başbakan, hükümetin bütün çalışmalarının Avrupa gündemi ve gelişmeleri koordinasyonuyla gerçekleşeceğini ifade etti.

Taçi, bu doğrultuda Kosova'da bir aydan bu yana biyometrik pasaportların da vatandaşlara verilmeye başladığını hatırlatarak bu nedenle "2012 yılı vize muafiyeti süreci yılı olacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title