Haberler

    Gurur Duydum

    Cihan Kahraman (1. FC Union Berlin).İlker Yüksel (FSV Mainz 05).Mete Kaan Demir (Hannover 96).Berkay Özcan (VfB Stuttgart).Ahmet Canbaz (Eintracht Braunschweig).Murat Sağlam (VfL Wolfsburg).Toplam 18 kişilik aday kadroda Türk kökenli Almanyalı 6 genç.Hepsi de pırıl pırıl.Hepsi de yetenekli."Hem futbol hem eğitim" diyorlar.

    Cihan Kahraman (1. FC Union Berlin ).

    İlker Yüksel (FSV Mainz 05).

    Mete Kaan Demir (Hannover 96).

    Berkay Özcan (VfB Stuttgart).

    Ahmet Canbaz (Eintracht Braunschweig).

    Murat Sağlam (VfL Wolfsburg).

    Toplam 18 kişilik aday kadroda Türk kökenli Almanyalı 6 genç.

    Hepsi de pırıl pırıl.

    Hepsi de yetenekli.

    "Hem futbol hem eğitim" diyorlar.

    Hepsi de buralı.

    Ama aynı zamanda oralı, yani Türkiyeli.

    Kalpleri anı zamanda Türkiye için atıyor.

    ***

    Ukrayna'daki elemelerde U 19 Türk Milli Takımı ilk karşılaşmada Letonya ile 2-2 berabere kaldı.

    Türk Milli Takımı'nın gollerini Mete Kaan Demir ile Cihan Kahraman attı.

    İkinci karşılaşmada İzlanda'yı 2-1 mağlup eden Türk millilerin gollerinden birini İlker Yüksel kaydetti.

    Son maçlarında ev sahibi Ukrayna'yı 3-1 yenerek grup birincisi olarak Elit Tur'a yükselen Türk Milli Takımı'nın gollerinden birini de.

    Üçü de buralı.

    Yani Türk Milli Takımı'nın Elit Tur'a yükselmesinde ayyıldızlı formayı gururla ve layıkıyla taşıyan hem buralı, hem de Türkiyeli olan bu gençlerimizin büyük payı olduğu ortada.

    ***

    Henüz 6 yaşındayken 2005'te Berlin Türkiyemspor'un F Miniklerinde futbola başlayan, 2011 yılında 1. FC Union Berlin'e transfer olan ve daha önceki dönemlerde Almanya Futbol Federasyonu U 16 ve U 17 Milli Takım seçmelerine katılan Cihan Kahraman'a Türk Milli Takımı'ndan davet aldığında neler hissettiğini soruyorum.

    U 19 Alman Milli Takımı'nın kampına katılmak için de Almanya Futbol Federasyonu'ndan (DFB) davet aldığını söyleyen Cihan Kahraman, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) daveti tabii beni çok sevindirdi. Çok heyecanlandım. Çok gurur duydum" diyor.

    "Sanıyorum Türk Milli Takımı'na yaraşır maçlar oynadık. Hem Türkiye'den, hem de Almanya'dan katılan futbolcular, Türkiye'yi Elit Tur'a yükseltmek için mücadele ettik. Karşılığını da gördük. Bu da bizimkilerin sevincini ve gururunu daha çok artırdı" diye devam ediyor.

    ***

    Milli Takım'daki atmosferi, futbolcu arkadaşlarının yurtdışından gelen Türk kökenli futbolculara yaklaşımlarını ve Teknik Direktör Vedat İnceefe'nin kendilerinden beklentilerini de sordum Cihan Kahraman'a.

    Daha önceki dönemlerde bazı arkadaşlarıyla yeteri kadar Türkçe bilmedikleri ve farklı aksanla Türkçe konuştukları için şaka yollu da olsa dalga geçildiğini duyduğunu belirtirken, "Gerçekten çok uyumlu ve olumlu bir atmosfer vardı. Hepimiz birbirimize kısa sürede ısındık. Tabii başarılı olmamız bizi birbirimize daha çok kenetledi" yanıtını verdi.

    Teknik Direktör Vedat İnceefe'nin ise kendilerine hem hocalık hem abilik yaptığının da altını çizdi.

    Lise son sınıf öğrencisi olan Cihan Kahraman, 5 yıldır top koşturduğu 1. FC Union Berlin'den profesyonel sözleşme teklifi aldı.

    Bugünlerde imzalayacak da.

    Tabii profesyonel futbolculuğa paralel olarak liseyi bitirip, yüksek öğrenim yapmayı da kafaya koymuş.

    Yalnız Cihan Kahraman değil, aday kadroda yer alan Almanyalı Türk kökenli diğer gençler de öyle.

    Tabii kafalarında ve hayallerinde Türk A Milli Futbol Takımı'nda top koşturmak da var.

    İşte bu yüzden de TFF yetkililerinin gözlerini başta Avrupa olmak üzere yurtdışında top koşturan Türk kökenli futbolculara çevirmelerini de beklemekteler.

    Hem de haklı olarak.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Berkay Özcan Hannover Berlin Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title