Haberler

Güney Sudan ve Sudan'da Yardım Çalışanlarına Yönelik Saldırılar Artıyor

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler, Güney Sudan ve Sudan gibi ülkelerdeki çatışma ve güvensiz ortam nedeniyle 2023 yılında da yardım çalışanları arasında ölüm ve yaralanma sayısının yüksek seyredeceği uyarısında bulundu. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), bu yıl içinde dünya genelindeki krizlerde 62 yardım çalışanının öldürüldüğünü, 84'ünün yaralandığını ve 34'ünün kaçırıldığını bildirdi.

Güney Sudan'ın Jonglei eyaletindeki Twic East ilçesini ziyaret eden Çinli sağlık ekibinin lideri Xu Zhangwei (ortada soldan ikinci), 28 Haziran 2023. (Fotoğraf Denis Elamu/Xinhua)

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 18 Ağustos (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Perşembe günü yaptığı açıklamada, Güney Sudan gibi ülkelerdeki çatışma ve güvensiz ortam nedeniyle 2023 yılında da yardım çalışanları arasında ölüm ve yaralanma sayısının yüksek seyredeceği uyarısında bulundu.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), araştırma kuruluşu Humanitarian Outcomes bünyesindeki Yardım Çalışanı Güvenliği Veritabanı araştırma ekibinden aldığı geçici verilere dayanarak, bu yıl içinde dünya genelindeki krizlerde 62 yardım çalışanının öldürüldüğünü, 84'ünün yaralandığını ve 34'ünün kaçırıldığını bildirdi.

Güney Sudan'ın art arda birkaç yıldır insani yardım çalışanları için güvensiz ülke sıralamasında en üst sırada yer aldığını belirten ofis, 16 Ağustos itibarıyla yardım çalışanlarına yönelik 40 saldırının gerçekleştirildiğini ve 22 can kaybının bildirildiğini kaydetti.

Sudan ise bu yıl içinde insani yardım çalışanlarına yönelik 17 saldırı ve 19 can kaybı ile ikinci sırada yer alıyor.

OCHA, yardım görevlisi ölümlerinin en çok yaşandığı diğer ülkelerin Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali, Somali ve Ukrayna olduğunu bildirdi.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Birleşmiş Milletler Güney Sudan Dünya Sudan Dünya Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title