Haberler

Georgia'da iki Demokrat aday zafer ilan etti! ABD Senatosu'nda dengeler değişti

Güncelleme:

ABD Senatosu'nda Georgia eyaletine ait iki sandalye için tekrarlanan seçimlerde, Demokrat adaylar Raphael Warnock ve Jon Ossoff zafer ilan etti. Sonuçlar kesinleşirse, Cumhuriyetçi Parti, Başkan Donald Trump'ın koltuğunun ardından Senato çoğunluğunu da kaybedecek.

ABD Senatosu'nda Georgia eyaletine ait iki sandalye için tekrarlanan seçimlerde, Demokrat adaylar Raphael Warnock ve Jon Ossoff zafer ilan etti. Sonuçlar kesinleşirse, Cumhuriyetçi Parti, Başkan Donald Trump'ın koltuğunun ardından Senato çoğunluğunu da kaybedecek.

Georgia'da iki Demokrat aday zafer ilan etti! ABD Senatosu'nda dengeler değişti

İLK TURDA KİMSE YÜZDE 50'Yİ GEÇEMEMİŞTİ

Senatoda 6 yıllık görev süresi dolan Cumhuriyetçi David Perdue, 3 Kasım'daki seçimlerde oyların yüzde 49,7'sini almış, rakibi Demokrat Jon Ossoff'un oy oranı ise yüzde 47,9'da kalmıştı.

Georgia'daki diğer koltuk için ise Demokrat Raphael Warnock ile Cumhuriyetçi Kelly Loeffler yarışmış, Warnock ilk turda oyların yüzde 32,9'unu, Loeffler ise yüzde 25,9'unu almıştı.

Mevcut tabloda Senatoda Cumhuriyetçilerin 50, Demokratların ise 48 sandalyeye sahip olması sebebiyle Georgia yarışı oldukça önem taşıyor.

GEORGİA'DAKİ SEÇİM NEDEN ÖNEMLİ?

3 Kasım'daki seçimlerde netleşen eyaletlerde koltuk dağılımı 100 sandalyeli Senato'da, 50 Cumhuriyetçi'ye karşı 48 Demokrat dengesinde kaldı.

Georgia'daki seçimlerde bir koltuğu bile almaları durumunda Cumhuriyetçiler, Senato'daki çoğunluğunu korumuş olacak. Bu da Demokrat Başkan Joe Biden'ı birçok süreçte zora sokabilir.

İkinci senaryoda ise Georgia'daki iki koltuğu da kazanmaları durumunda Demokratlarda dengeyi Başkan Yardımcılığı görevine başlayacak Kamala Harris bozacak. Senato Başkanlığı sıfatı da bulunacak Harris, Demokratların çoğunluğu bulmalarını sağlayacak.

Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda da Demokratlar Temsilciler Meclisi ve Senatoda sağlayacakları çoğunlukla Biden yönetiminin elini güçlendirmiş olacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Cumhuriyetçi Parti Donald Trump Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500

Yorumlar (11)

MHPLI:

Helal olsun Degisiklige acildiniz Bizimkiler halen kapali durmak seviyor

3
11
yanıtYanıtla
Kerem:

Biden geliyor, titreyin mhp ve akpliler

yanıt6
yanıt2
ahmet:

evet kerem sahibin, boynundaki tasmanin sahibi biden basa gelsede bu ülkeyi bölmenize izin vermicez biz var oldukca siz yilanlar sadece sürüneceksiniz;)

yanıt2
yanıt1
Mustafa:

Biden abim helal

4
5
yanıtYanıtla
misafir:

havuz medyası diyordiki biden topal ördek olucak senatoyu kaybederse. hani oldumu? yav arkadaş kime topal ördek dedilerse o kazandı. kimin ne kazanıcağını kimse bilemez.

5
4
yanıtYanıtla
zuhaha:

topal kör sağır medya

yanıt0
yanıt0
BİZE NE?:

GÜYA CUMHURİYETÇİLER''DAHA MİLLİYETÇİLER''OLURLARMIŞ. BİZİM ALLAME''NÖBETÇİ TELEVİZYON KONUŞMACILARI''ÖYLE DİYORLAR. ŞİMDİ ÇOĞUNLUK''DEMOKRATLARA''GEÇECEKMİŞ. SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE''YE EN BÜYÜK KAZIĞI ABD, VE ZAMANIN DEMOKRAT BAŞKANI, BİZE MÜSLÜMAN DİYE YUTTURULAN OBAMA ATTI. ABD''DE PENTAGON NE DERSE ÖNCE O OLUR. ÇÜNKÜ ONLARIN''DERİN DEVLETİ VAR''. ŞUNU KESİNLİKLE UNUTMAYALIM. ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE''ASLA DOST VE MÜTTEFİKLİK YOKTUR. ÇIKAR VARDIR''. BİZ ABD İÇİN ARTIK''BAŞI EZİLMESİ GEREKEN HEDEFİZ'

4
3
yanıtYanıtla
Gerçek Tosun Paşa:

Helal Biden , son trump bükücü

1
2
yanıtYanıtla
MEDYA UZMANI:

UMARIM ULKEMDE HAYAT UCUZLAR. BU SENE PEK ZOR OLACAK GIBI

1
2
yanıtYanıtla
Usa:

Bilmem farkındamısın ama Amrikada hayat zaten ucuz

yanıt1
yanıt2
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title