Haberler

Fransa'dan Büyükelçi Üzümcü'ye Onur Nişanı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü’ye Fransa’nın en üst düzey nişanı olan Onur Nişanı (Legion D ‘Honneur) verildi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü'ye Fransa'nın en üst düzey nişanı olan Onur Nişanı (Legion D 'Honneur) verildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen ödül töreninde Büyükelçi Üzümcü'ye Nişanı Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabuis taktı. Dışişleri Bakanı Fabuis, Büyükelçi Ahmet Üzümcü'nün çalışmalarından övgüyle bahsetti. Fabius, nişanı takmasının ardından, törende hazır bulunan Büyükelçi Üzümcü'nün eşi ve kızına bir buket çiçek verdi.

Büyükelçi Üzümcü, Fransa Devletine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kendisine çalışma arkadaşlarının ve her zaman yanında olan eşi ve kızının katkılarının büyük olduğunu ifade etti. Nişan töreninin ardından, salonda bulunan Türk basın mensuplarına kendisine Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabuis tarafından takılan Onur Nişanı (Legion D 'Honneur) nişanıyla ilgili kısa bir açıklamada bulundu. Üzümcü, "Bugün Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bana Onur Nişanı (Legion D 'Honneur) unvanını, nişanını verdi. Bundan son derece onur duydum. Gerek diplomasi kariyerimdeki geçmişim gerek son dönemde genel direktör olarak başında bulunduğum Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün başarıları çerçevesinde bu onura layık görüldüğüm anlaşılıyor. Gerçekten gerek şahsım için gerek ülkem için önemli bir ödüllendirme olduğunu düşünüyorum" dedi.

Son derece memnuniyet duyduğunu belirten Üzümcü, "Konuşmamda da belirttiğim üzere bu ödüllendirmek beni daha da cesaretlendiriyor. Önümüzdeki dönemde gerek Suriye ile ilgili olarak gerek diğer konular ve örgütün meşgul olduğu diğer konularda önemli misyonlarımız var. Bu misyonları da başarıyla gerçekleştireceğimizi umuyorum" dedi.

Üzümcü, 6 ay kadar önce Lahey'deki Fransa Büyükelçisinin kendisine bilgi verdiğini belirterek, kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Laurent Fabius Fransa Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title