Haberler

FBI ona "Unabomber" adını takmıştı! 81 yaşındaki Ted Kaczynski cezaevinde ölü bulundu

Güncelleme:

1995 yılında FBI tarafından 'Unabomber' olarak tanımlanan ve ABD'de en fazla bombalı saldırı gerçekleştiren kişi olan 81 yaşındaki Ted Kaczynski, Kuzey Carolina eyaletinde kaldığı hapishane hücresinde ölü bulundu. 16 yaşında Harvard'a giren, Michigan Üniversitesi'nde matematik doktorası yapan Kaczynski, ilk bombalı saldırısını hayatının geçtiği Chicago'da yapmıştı.

ABD Federal Cezaevleri Bürosu sözcüsü Kristie Breshears, Kaczynski'nin dün sabah saatlerinde hapishanedeki hücresinde hareketsiz bulunduğunu açıkladı. Breshears, hastaneye nakledilmesine rağmen Kaczynski'nin kurtarılamadığını ifade etti.

ABD'DE EN FAZLA BOMBA SALDIRI GERÇEKLEŞTİREN KİŞİ

1996'da tutuklanana kadar yaklaşık 20 yıl boyunca aranan fakat bir türlü yakalanamayan Kaczynski, ABD'de en fazla bombalı saldırı gerçekleştiren kişi olarak biliniyordu. Kaczynski, 1978 ile 1995 yılları arasında 3 kişinin ölümüne ve 23 kişinin yaralanmasına sebep olan 16 bombalı eylem gerçekleştirmişti.

FBI ona 'Unabomber' adını takmıştı! 81 yaşındaki ?????Ted Kaczynski cezaevinde ölü bulundu

FBI TARAFINDAN "UNABOMBER" OLARAK TANIMLANDI

Kaczynski, 1995 yılında FBI tarafından 'Unabomber' olarak tanımlanmadan önce gazetelere el yazısıyla 'Endüstriyel Toplum ve Geleceği' başlıklı bir manifesto göndermiş ve manifestonun yayınlanmaması halinde eylemlerinin devam edeceğini belirtmişti. FBI'ın okuyuculardan yazarı teşhis edebilecekler olabileceği değerlendirmesiyle The New York Times ve Washington Post 35 bin kelimelik manifestoyu yayınlamıştı.

16 YAŞINDA HARVARD'A GİRDİ

Kaczynski, aile üyelerinin kendisinden şüphelenerek FBI ile temasa geçmesinin ardından 3 Nisan 1995'te Montana'daki kulübesinde yakalanmıştı. Kaliforniya'da yargılanan Kaczynski, 1998'de suçlarını kabul ederek şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. FBI raporlarına göre, 16 yaşında Harvard'a giren Kaczynski, Michigan Üniversitesi'nde matematik doktorası yapmıştı.

FBI ona 'Unabomber' adını takmıştı! 81 yaşındaki ?????Ted Kaczynski cezaevinde ölü bulundu

İLK SALDIRIYI BÜYÜDÜĞÜ ŞEHİR CHICAGO'DA YAPMIŞTI

Kaczynski, eylemlerini hayatının geçtiği yerlerde gerçekleştirmişti. Üniversite görevlilerine bombalı paketler gönderen Kaczynski, ilk bombalama eylemini büyüdüğü şehir olan Chicago'da yapmıştı. Kaczynski, iki bomba patlattığı Kaliforniya Üniversitesi Berkeley'de ders vermişti. Sputnik'te yer alan habere göre Kaczynski, hava yolu yetkililerine de bombalı paketler göndermiş, havalimanlarına bomba yerleştirmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Kuzey Carolina Carolina Chicago Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title