Haberler

"Erdoğan gitmelidir" şeklinde kapak yapan Economist, seçim sonuçlarını böyle gördü

Güncelleme:

14 Mayıs seçimlerine günler kala "Erdoğan gitmelidir" şeklinde bir kapakla okurlarının karşısına çıkan The Economist, seçim sonuçlarına da geniş yer ayırdı. Haberde, "Erdoğan için açık bir zafer olmasa da, muhalefetin hayal edebileceği en kötü sonuçtu. 6 muhalefet partisinin oluşturduğu Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu yalnızca %45 oy alabildi. Ancak bu oy oranı, hem anketörlerin hem de Kılıçdaroğlu'nun beklediğinin çok altında kaldı." denildi.

Dünyanın önde gelen ekonomi yayınlarından The Economist'in, 14 Mayıs seçimlerine günler kala "Erdoğan gitmelidir" şeklinde bir kapak yapması büyük tepki çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı'yla inşallah tüm bu diplomatik başarıları zirveye taşıyacağız." demişti.

İKİNCİ TURU İŞARET ETTİLER

Dün ise Türkiye sandık başına gitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakiplerini geride bırakarak yüzde 49.42 oranında oy aldı. The Economist ise seçim sonuçlarını internet sitesinde ilk sıradan verdi. Erdoğan'ın aldığı oy oranına dikkat çeken Economist, 50+1 kuralına göre seçimlerin ikinci tura kalma ihtimalini de belirtti.

'Erdoğan gitmelidir' şeklinde kapak yapan Economist, seçim sonuçlarını böyle gördü

"MUHALEFETİN HAYAL EDEBİLECEĞİ EN KÖTÜ SONUÇ"

Söz konusu haberde, "Erdoğan için açık bir zafer olmasa da, ülkedeki muhalefetin hayal edebileceği en kötü sonuçtu. 6 muhalefet partisinin oluşturduğu Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yalnızca %45 oy alabildi. Ancak bu oy oranı, hem anketörlerin hem de Kılıçdaroğlu'nun beklediğinin çok altında kaldı." ifadeleri yer aldı.

The Economist, seçim öncesi bu kapak ile okurlarının karşısına çıkmıştı:

'Erdoğan gitmelidir' şeklinde kapak yapan Economist, seçim sonuçlarını böyle gördü

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Millet İttifakı Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Hakan Arslanoglu:

Erdoğan gibi Reis bu aleme yeni gelmedi, geri geldi. 2. turda tekrar geri gelecek. Allah'ın izniyle..

621
168
yanıtYanıtla
Hüseyin Serdar Yilmaz:

BİLEĞİNİ BÜKMEYE ÇALIŞANLARA RABBİM FIRSAT VERMESİN REİS

510
138
yanıtYanıtla
Gamer Amca Tv:

kim kimi nereden gonderiyor goruyoruz .. hilalin golgesi , siz ve sizin artıklarınızı o kadar rahatsız ediyorki teker teker yavas yavas size dogru kacıyorlar

399
104
yanıtYanıtla
mahmut:

ERdoğan ın ekmeğine yağ sürdüklerinin farkına varıp . saldırmayı bıraktılar galiba.. Şimdi mod 'sinsi'

202
22
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title