Haberler

Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

Güncelleme:

Ekvador'da başkan adayı Fernando Villavicencio'nun seçimlere 10 gün kala suikasta kurban gitmesi dünya gündemine bomba gibi düştü. Yolsuzluğa karşı dik duruşuyla tanınan Villavicencio'nun öldürülmesinin sorumluluğunu ise sosyal medyadan yayınladıkları video ile Los Lobos çetesi üstlendi. Çete üyeleri suikast sonrasında kurt işareti yapıp zafer naraları attı.

Ekvador'da 20 Ağustos'ta yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimi öncesinde "yolsuzluğa karşı duruşuyla" tanınan başkan adayı Fernando Villavicencio, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlenirken, yayınladıkları videoda kurt işareti yapıp zafer naraları attılar.

BAŞINA 3 EL ATEŞ EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Kampanya ekibinin yerel basına yaptığı açıklamada, Villavicencio'nun Başkent Kito'da katıldığı bir etkinlik sonrası aracına bindiği sırada saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürüldüğü aktarıldı.

Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

YARALILARDAN 2'Sİ POLİS MEMURU

Ekvador Başsavcısı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı düzenleyen şüphelinin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada vurulduğunu ve aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü belirtti. Saldırıda ayrıca, aralarında bir milletvekili adayı ve 2 polis memurunun da bulunduğu 9 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

CİNAYETİN ARKASINDA "ORGANİZE SUÇLAR" VAR

Devlet Başkanı Guillermo Lasso, Villavicencio'nun öldürüldüğünü doğrulayarak, devlet başkanlığı seçimlerine 2 haftadan az bir süre kala işlenen cinayetin arkasında "organize suçların" olduğunu vurguladı.

"BU SUÇ ASLA CEZASIZ KALMAYACAK"

Lasso, "Sizi temin ederim ki bu suç cezasız kalmayacaktır. Organize suç grupları çok ileri gitti ancak yasaların tüm ağırlığını hissedecekler." ifadelerini kullandı. Kito polisi tarafından yapılan operasyonlarda, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ekvador'da başkan adayına yönelik suikastı Los Lobos çetesi üstlendi

SUİKASTI LOS LOBOS ÇETESİ ÜSTLENDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı adayı yolsuzluk karşıtı Fernando Villavicencio'nun öldürülmesinin sorumluğunu Los Lobos çetesi üstlendi. Sosyal medyadan bir video yayınlayan çete üyeleri kurt işareti yaparak zafer naraları attı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Los Lobos Kurban Dünya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Gold Hair:

Demek ki ordaki çeteler, mafyalar bozkurt işareti yapıyormuş! şaşırdık mı?

152
151
yanıtYanıtla
mahmut:

Atombambasıyla sivilleri öldürenler de tıpkı senin gibi istediği kesime bu tür senin gibi bahaneler uydurup öldürücü katliam silahlarını kullanabiliyor..

yanıt30
yanıt14
Bozkurt:

Hayır şaşırmadık

yanıt5
yanıt12
DİYARBEKİR:

sizinkilerde sivillerin geçtiği yollara tonlarca bomba koyup patlatıyor

yanıt46
yanıt5
Halil Yarbaşı:

Senin anlamadığın anlayamayacağın ülkücülerin mücadelesi vatan hainleri iledir

yanıt18
yanıt10
serhate agre:

Dünyanın her yerinde bütün çeteler çocuk tecavüzleri neden Bozkurt işaret yapıyor.

72
99
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Aslında saydıklarına teröristleri de eklersen hepsinin ortak işaretleri zafer işareti. Bu çete bir ilk.

yanıt27
yanıt9
kemal kılıç:

Çünkü kokenleri oradan geliyor normaldir...

yanıt17
yanıt22
Mehmet ali:

Kötüler korkaktır

83
0
yanıtYanıtla
Doğrucu deli:

Terör örgütlerinin sembolü zafer işaretidir normalde hedef saptırmışlar

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title