Haberler

Direnişin lideri Ahmed Mesud'dan Pençşir'i ele geçirdiğini duyuran Taliban'a karşı "ulusal ayaklanma" çağrısı

Güncelleme:

ABD'nin geri çekilmesi sonrasında Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, sabah saatlerinde direnişin kalesi olan Pençşir vilayetinin de ele geçirildiğini duyurmuştu. Taliban'ın dünya kamuoyuna duyurduğu gelişmenin ardından Pençşir'deki direniş hareketinin liderinden ise dikkat çeken bir mesaj geldi. Ulusal Direniş Cephesi komutanı Ahmed Mesud, Taliban'a karşı "ulusal ayaklanma" çağrısında bulundu.

Taliban'ın ' Pençşir'i ele geçirdik' açıklaması sonrası gözler bölgedeki son gelişmelere çevrilmiş durumda. Ülkedeki Taliban karşıtı direnişin 'son kalesi' olarak anılan bölgeden gelen kareler Taliban'ın stratejik noktaları aldığına işaret ediyor.

DİRENİŞ CEPHESİNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Taliban "Savaş bitti" derken direnişten şaşırtan bir açıklama geldi. Pençşir direnişine liderlik eden isimlerden Ulusal Direniş Cephesi komutanı Ahmed Mesud Taliban'a karşı "ulusal ayaklanma" çağrısında bulundu.

"ÜLKEMİZİN ONURU İÇİN ULUSAL BİR AYAKLANMAYA DAVET EDİYORUM"

Mesud, medyaya gönderilen sesli mesajında, "İçeride veya dışarıda nerede olursanız olun, sizleri ülkemizin onuru, özgürlüğü ve refahı için ulusal bir ayaklanmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

SALİH'İN TACİKİSTAN'A KAÇTIĞI İDDİA EDİLDİ

Gani'nin yurtdışına kaçması sonrası kendisini ülkenin geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Emrullah Salih hakkında "Yurt dışına kaçtı" iddiasında bulunan Taliban Sözcüsü, Salih'in Tacikistan'a kaçtığını belirtmişti. Salih, Afganistan'ın başkenti Kabil'in Taliban'ın eline geçmesi sonrası kendisine sadık bir ekip ile Pençşir'e geçmiş ve buradaki direniş hareketinin lider kadrosunda yer almıştı. Salih'in nerede olduğu konusunda henüz net bir bilgi bulunmazken, Ahmed Mesud, Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayarak 'Güvendeyim' mesajı vermişti.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı. Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu. Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Afganistan Pençşir Kabil Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (8)

Mümin Doğan:

Ulan taliban gelmeden önce attın tuttun onları silecem ülkeyi kurtaracam dedin 1 hafta gecmeden teslim ettin penciri taliban ele gecirdik ten sonra nere kactıgın belli degil simdide ülkedekileri cagırıyorsun ayaklanmaya

65
36
yanıtYanıtla
Melike Uygur:

Taliban kaç katı insan ve mühimmatla saldırdı kıyaslayıp sonra teslim etme meselesini tekrar düşünmeli. Ulusal bir direniş ile desteklenmezse hiç bir cephe dayanamaz. Ulusal bir destek gelir şehirlerden diye beklediler ama olmadı

yanıt2
yanıt0
Güray Dilli :

Kaçanlara söyle, geri gelsinler

83
8
yanıtYanıtla
ali Öcay:

Ha ha ha Beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün!!!

19
35
yanıtYanıtla
latif L:

Tacik asıllı komutan Mesud'a katılım çok az. Buna rağmen ABD nin askeri olan Talibana karşı koymak bile ayrı bir erdem. Çünkü Taliban CIASal İslamın ABD adına oluşturulmuş bir örgüt olduğu biliniyor. Taliban ABD nin Afganistan'da kalmasının meşru yolu oldu. Öyle olmasaydı bir orduyu donatıcı hava araçları zırhlıları orada bırakmazdı. Terörist Taliban İŞİD misali olacak bu kesin.

9
1
yanıtYanıtla
faruk :

taliban terrorist grubu, pkk nasılsa öyle!! abd ve onun uşağı olan cümhür başkanı ülkeyi terroristlere satmışsa..!!! ve birileri terroristlere direniyorsa ülkesi için halkı için bu gayet doğru olan değil mi!!! teroriste karşı savaşanlara mazlumlara destek çıkmamız lazım, biz osmanlı torunlarıyız, UNUTMAYINNN

4
2
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

ulusal direnişe çağrıymış de. ulus mu kaldı be adam.

2
2
yanıtYanıtla
Ali Bozkurt:

Bizde geziciler ne ise bu şahısta o ülkenin gezicisi başka bir şey değil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title