Haberler

CIA Başkanı İstifa Etti

Güncelleme:

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı David Petraeus, istifa etti.

CIA Başkanı David Petraeus, Başkan Barack Obama'ya gönderdiği mektup ile görevinden istifa etti. Petraeus'un istifasını kabul eden Obama durumu 'onurlu bir davranış' olarak yorumladı.

EVLİLİK DIŞI İLİŞKİYİ KABUL ETTİ

ABD Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) Direktörü David Petraeus, görevinden istifa etti. Evlilik dışı ilişkide bulunduğunu kabul eden Petraeus, Başkan Barack Obama'ya gönderdiği dilekçesinde, istifasını kabul etmesini istedi.

Petraeus, CIA'ye gönderdiği mektupta ise 37 yıldır evli olduğunu, evlilik dışı ilişkiye girerek, "Büyük bir sağduyusuzluk örneği" sergilediğini belirtti.

Davranışını bir eş ve CIA gibi bir örgütün lideri için, "Kabul edilemez" olarak niteleyen Petraeus, Başkan Obama'nın büyük bir incelikle istifasını kabul ettiği yazdı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Başkan Obama'nın, Petreaus'un istifa ederek son derece onurlu davrandığını düşündüğünü söyledi. Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper ise Petraeus'un istifasını büyük kayıp olarak değerlendirdi.

Petraeus, Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı olarak görev yaptıktan sonra Eylül 2011'de CIA'in başkanlığa atanmıştı.

OBAMA'DAN İSTİFAYA İLK YORUM

ABD Başkanı Barack Obama, görevinden istifa eden ABD Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) Direktörü David Petraeus'un, kariyeri boyunca hizmetleriyle ülkeyi daha güvenli ve daha güçlü bir hale getirdiğini belirtti.

DAVID PETRAEUS KİMDİR?

Hollanda asıllı Amerikalı olan David Howell Petraeus, 1952, Newyork doğumludur. Komando İhtisas Kursu (Ranger Training Brigade) sertifikası alan Petraeus, albaylığı sırasında da Savaş Tarihi doktorası almıştır.

Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirildiği dönemde, ABD'nin Kuzey Irak'tan sorumlu komutanı olan Petraeus, Eylül 2011'de devraldığı CIA başkanlığı görevinden önce ABD'nin Afganistan'daki ordularının komutanı olarak görev yapıyordu.

 

Kaynak: AA / Dünya

David Petraeus Barack Obama Afganistan Eylül Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title