Haberler

BM, Mısır'a İdam Cezalarının Uygulanmaması Çağrısı Yaptı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler'den Mısır'daki idam kararlarını durdurma çağrısı geldi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır'a idam cezalarının uygulanmaması çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, verilen idam kararları nedeniyle derin endişe duyduğunu bildirerek Mısır'a idam cezalarını uygulamama (moratoryum) çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter'in, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yaklaşık 100 kişiye idam cezası verilmesinden derin endişe duyduğu belirtilerek, BM'nin her ne şart altında olursa olsun idam cezasına karşı olduğu kaydedildi.

İDAM CEZALARINI UYGULAMAYIN ÇAĞRISI

Açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Mısır'a, "Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme İkinci İhtiyari Protokolü"nü onama ve idam cezalarının uygulanmaması (moratoryum) çağrısı yaptığı belirtildi.

Söz konusu protokolde, taraf ülkelerden idam cezalarının uygulamasını durdurmaları ve idam cezasının kaldırılması için her türlü önlemi almaları isteniyor.

"MISIR'IN İSTİKRARINI ETKİLER" UYARISI

Genel Sekreter Ban'ın Mısır'daki idam kararlarının etkileri konusunda da uyarıda bulunduğu kaydedilen açıklamada, Ban'ın "Kitlesel yargılamalar soncunda verilen idam cezalarının uzun dönemde Mısır'ın istikrarı üzerinde olumsuz etkileri olabilir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ban'ın, çoğulculuk ve tüm seslerin duyulmasına verdiği önem vurgulanarak, Genel Sekreter'in Mısırlı yetkililere, temyiz sürecinde sanıklara yasaların tanıdığı hakların sağlanması ve adil bir şekilde yargılanmalarının garanti altına alınması çağrısı yaptığı ifade edildi.

"TEMYİZ İHTİMALİ VAR"

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq da, basın toplantısında AA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, idam cezasına karşı duruşlarının bilindiğini belirterek, "Halen bu kararların temyiz edilme ihtimali var. Mahkeme sürecinin ilerleyişine ilişkin duyduğumuz kaygıları daha önce de belirttik. Bu konudaki değerlendirmelerimiz sürüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası topluma yaptığı çağrı da hatırlatılarak BM'nin bu konuda ne yapabileceğinin sorulması üzerine de Haq, "BM olarak tüm ülkelerde yargılama süreçlerinin yasalara uygun ve adil bir şekilde gerçekleşmesi konusunda ısrar ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Muhammed Mursi Dünya Haberler

500

Yorumlar (168)

SananeMobil-IOS:

Asın gitsin.

5
41
yanıtYanıtla
KADİR:

Yanında da sen sallanırsın inşallah dilin dışarda geberirsin inşallah.

yanıt3
yanıt1
T. C.islam devleti mhpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Insallah bir an önce ipe gecirselerdede hAlk akilsansin Dini sömürene bu gerel.

7
30
yanıtYanıtla
Beyin var mım@m.mm@m.m:

Allah adıyla yolundan gidene beddua edilir mi

yanıt15
yanıt1
eyüp çiçek 34:

ALLAH diye diye aldınız oyları hırsızlar din sömürgecileri sizi

yanıt11
yanıt9
İSLAM:

İMAN EDENLER, ALLAH YOLUNDA SAVAŞIR, İNKAR EDENLER İSE TAĞUT YOLUNDA SAVAŞIR , , ,

24
5
yanıtYanıtla
savas ne demektir:

Allah yolunda savas yoktur Sevgi ve dostluk vardir

yanıt8
yanıt10
MERT:

SAVAS NE DEMEKTİR: Angutun dediği lafa bak senin ben ta . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . anladın sen onu

yanıt1
yanıt0
yorum:

asılsın din bezirganları

7
21
yanıtYanıtla
din bezirganı olduğu için değil:

Mısırda yaklaşık 500 insanın ölümünden sorumlu olduğu için. Hamasa, İŞİDe, El Kaide ve Al Nusraya yaptığı yardımlarla dışarıda dökülen kanlar hariç İnsanlar farkında değil ama Mısır tarihinin en büyük belasını başından defediyor. Bu adam karanlık bir kötülüğün askeriydi.

yanıt8
yanıt13
Tüm 168 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title