Haberler

Biden'dan canlı yayında çok konuşulacak itiraf: Taliban'a isim listesi verildi

Güncelleme:

Suların bir türlü durulmadığı Afganistan'da dün havalimanı yakınlarında 6 patlama meydana geldi. Saldırılarda en az 90 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi ise yaralandı. ABD Başkanı Joe Biden, saldırıyı üstlenen DEAŞ'a karşı intikam yeminleri ederken, konuşmasının bir kısmında ABD'nin tahliye edeceği isimlerin listesinin Taliban'a verildiğini itiraf etti.

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısında 13 ABD askerinin yaşamını yitirdi, toplamda ölü sayısı 90 oldu. Bölgede kaos hakim olurken ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da kameraların karşısına geçti. "Zor bir gün." diyerek konuşmasına başlayan Biden, Afganistan'dan tahliye edilecek isimlerin listesinin Taliban'a verildiği iddialarına da değindi.

"OTOBÜSLERDEKİ KİŞİLERİN LİSTESİ VERİLMİŞTİR"

Biden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bazı durumlarda askerlerimizin, Taliban'daki mevkidaşları ile irtibata geçip, 'Şu kadar kişiyle şöyle bir otobüs geliyor, bu otobüse ya da bu gruba geçiş izni vermenizi istiyoruz' dediği durumlar evet, oldu. Size bir isim listesinden söz edemem ama bazı listelerin olmadığını da söyleyemem. Bu tarz durumlarda otobüslerdeki kişilerin listesi verilmiştir" dedi.

TALİBAN'IN ÖLÜM LİSTESİNE DÖNÜŞEBİLİR

Kabil'deki ABD'li yetkililerin, Taliban'a Amerikan vatandaşlarının, yeşil kart sahiplerinin ve Afgan müttefiklerinin isim listesini verdiği iddiaları ABD'de infiale sebep olmuştu. Bazı yetkililerin bunun Taliban tarafından "ölüm listesi" olarak kullanılabileceğini belirtmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Joe Biden Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

tarafsızgörüş:

Bütünm pislikleri tezgahlayan bunlar. Daes veya isidi kuran da bunlar. hangi müslüman cami din admaının kabrini bombalar isid de yahudilerin kurduğu örgüt hem ismaı karalıyorlar hemde müslümanları öldürüyorlar

39
1
yanıtYanıtla
Uğur Sezgin:

bzidede Mitteki isimleri vermişlerdi teröristlere sııkıntı yok sizlere birşey olmaz olan garibanın coluğuna cocuğuna garibana olur kewndi cocuklarınıza paralı askerlik yaptırır cürük aldırırsınız Ölen insanlarada kahraman der gecersiniz

31
9
yanıtYanıtla
emre akan:

BU ABD TALİBANLA SAVAŞIP ASKERLERİNİ TALİBAN ÖLDÜRMEDİMİ

25
2
yanıtYanıtla
Zambakcı :

Meseleye öyle bakılmıyor, Afganistana yapılan askeri müdahale savunma bütçesinden şirketlere para aktarılmasını yasallaştırıyor. Amerikan toplumu da ödediği verginin haklı sebeplerle doğru yerde kullanıldığına inandırılıyor. Ölen Amerikan askerleri çoğunlukla vatandaş olmayı kolaylaştırdığı için bu yolu tercih eden göçmenler ve fakir ailelerin çocukları. Amerikanın askeri gücünü geri çekmesinin sebebi küresel ekonominin iyiye gitmediğine dair belirgin göstergelerden biri olarak yorumlanabilir.

yanıt4
yanıt0
SELİM TAŞOĞLU:

ne yapıyoruz neyin peşindeyiz şu fani dünya kime kalmış ki bırakın herkes istediği gibi istediği yerde özgürce yaşasın. nedir bu dünya kuruluşundan bu yana sen-ben-ırk savaşları. noldu geriye hepsi ödü gitiii. dünya yine yerinde ve kimseye de kalmıyor ve kalmayacakta. sizler de bizlerde ölüp gideceğiz ama şeytan sizden daha zeki ki onun yolunu tercih ediyorsunuz. 2 yol var, ya doğru yol veya şeytani yol. Adanalı Tilki Selim

9
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title