Haberler

Beşar Esad, Yüzde 88.7 Oy Oranı İle Devlet Başkanı Seçildi

Güncelleme:

Suriye'deki iç savaşın üçüncü yılında, Beşar Esad yüzde 88.7 oy oranı ile devlet başkanı seçildi.

Suriye iç savaşın üçüncü yılında başkanlık seçimlerine gitti. 150 bin kişinin hayatını kaybettiği, 2,5 milyon mültecinin ülkeyi terketmek zorunda kaldığı Suriye'de başkanlık seçimleri tamamlandı.

YÜZDE 88.7 OY ALDI

Beşar Esad oyların yüzde 88.7'sini alarak Başkan seçildi.

Suriye'de dün yapılan devlet başkanlığı seçimini izleyen uluslararası gözlemci heyeti, seçimin meşru olduğunu belirtti.

11 MİLYON KİŞİ OY KULLANDI

Suriye Halk Meclis Başkanı Muhammed Cihad el-Lahham, seçime katılımın yüzde 73,42 olduğunu belirterek, ülke içi ve dışındaki 15 milyon 845 bin 575 seçmenden 11 milyon 634 bin 412'sinin oy kullandığını ileri sürdü.

Lahham, Esed'in, 10 milyon 319 bin 723 oy alarak yeniden, "Devlet başkanı" seçildiğini söyledi.

DİĞER ADAYLARIN OYLARI

Seçimde yarışan diğer adaylar Hasan en-Nuri'nin 500 bin 279 oyla yüzde 4,7, Mahir Abdulhafiz Haccar'ın ise 372 bin 301 oyla yüzde 3,2'de kaldığını aktaran Lahham, geçersiz oy sayısının ise yüzde 3,8'e tekabül eden 442 bin 109 olduğu kaydetti.

HALKIN KATILIMI YOĞUNDU

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, başkent Şam'da bir otelde basın toplantısı düzenleyen heyet üyeleri, halkın, yoğun bir şekilde seçime katıldığını bildirdi.

Ziyaret edilen seçim merkezlerinde "kayda değer bir durumun" olmadığını aktaran heyet üyeleri, "Ülkedeki seçimlerin şeffaf, dürüst ve demokratik bir şekilde yapıldığını, halkın özgürce iradesini yansıtıp, meşru hakkını kullandığını" dile getirdi.

SEÇİMİ İZLEYEN HEYETTE HANGİ ÜLKELER VAR?

Heyet üyeleri, gözlemcilerin, diledikleri seçim merkezine gidebildiklerini ve rejimin kontrolündeki birçok kentteki merkezin ziyaret edildiğini kaydetti.

Suriye'de dün yapılan seçime Rusya, Uganda, Zimbabve, Bolivya, Lübnan,İran, Filipinler, Venezuela ve Tacikistanlı gözlemcilerden oluşan heyet, Homs, Lazkiye, Tartus, Şam, Şam kırsalı, Süveyda ve diğer bölgelerde oy verme işlemlerini izlemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Muhammed Cihad Beşşar Esed Suriye Şam Dünya Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500

Yorumlar (366)

Haknas:

Benim Şahsi Fikrim Esad Erdoğandan Milyon Kat Daha İyidir, Tabikide Esadda O Kadar Kötudur,Ama Adama Helal olsun Kendi Topraklarını Bırakmadı Kendi Vatanını Bırakmadı,Peki Suriyedeki Olan Bu Savaş Turkiyede Oldugu Varsayalım İnanıyormusunuz Erdoğan Kalırdı.? Hayır Kesinlikle Kalmazdı,Cunku Esad Onurlu Bir Dürüş Sergiledi Ve Oyle Boylede Değil Ölümü Göze alarak Bütün dunya İle Resmen Savaşti Ve Savaşiyor,Ve Helal Olsun Adamaki Başardı Yinede,Türkiye Huzurlu Mutlu bir Ülke Neden ERDOĞANIN Yanında 500 Korumayla Bir Yere Gider.? Demek Huzurlu değildir bu Ülke Ve Korktugu cok şey var ,ESADa Baktiğimda Eşiyle Sürekli Bir Kac Kişiyle beraber Korumaya bile ihtiyac duymayan Bir Lider Kendisi..Aradaki Fark Guvendir ,Esad Kendisine Guveniyor Ya ERdoğan Ve Erdoğancılar.? Burda Esadı Övmuyorum 2 Poltikacıların Duruşlarını Yazdım Sadece...

7
73
yanıtYanıtla
O.F.Ufarukuzunkaya@gmail.com:

Bütün dünya değilmi mazlum sefil halk ölen binlerce çocuk kadın yaşlı ve bunu izleyen dünya ve sen zlim dikta katil bu adamı savunuyor ve olan seçimde gerçekten adalet ve demokrasi olcağınımı zannediyorsun o sizn olmayan zihniyetinize beyninize ne diyeyim bilmemki üken şu hale gelse ve bunusizin kafanızdaki insanlar yapmış olsa onları bile översiniz siz ve ülkenin bu halinden gelecek rantı hesap edrsiniz çünkü vicdanı oan biri Suriyedeki olan şeyleri yadsıyamaz.

yanıt0
yanıt0
ayhannesih-16@hotmail.com:

O.F.U sana katılıyorum hani necip fazıl üstadın bir sözü varya ömrümüzün yarısını uyuyarak diğer yarısınıda uytularak geçiriyoruz diyor ya hakikaten doğru söylemiş yorumlara bakıyorumda hala uyanamamışız

yanıt0
yanıt0
Syria:

''''MİLLET EĞİLMEZ, SURİYE YENİLMEZ !''''Büyük Ortadoğu Projesine bir tokat daha indirecek Beşar Esad !

50
12
yanıtYanıtla
yasaryasarhukku@gmail.com:

baska kim secilecek,kelle kesen el kaideli muhafet liderlerimi?tebrikler Esad!

43
14
yanıtYanıtla
batman72:

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM. bebeklere işkence eden katile oy verenlere lanet olsun

20
36
yanıtYanıtla
nasreddinn@hotmail.de:

bebeklere iskence ettigini bir tek sen biliyorsan, ama adamin yanibasindakiler bilmiyorsa ... senin bildigin yanlis olmasin?

yanıt0
yanıt0
batman72memleket_100@hotmail.com:

haklısın bütün suriyedeki katliamları ozaman ben yapıyorum

yanıt0
yanıt0
Ingiltereli Türko:

''11 milyon 634 bin 412''sinin oy kullandığını ileri sürdü.'' Suriye''de sadece 3 miliyon Nusayri (Arap Alevileri) yasiyor, 1,5 Hiristiyan. Peki oylarin gerisi yani büyük kismi nerden gelmis? Ulaslararasi haber sitelerine baktim secimler gecerli diye geciyor. Demek ki Katar ve Suudilerin söyledigi gibi degilmis. Kendi cikarlari icin ve Siyasi ayak oyunlariyla ancak Müslüman bir Ülkeyi kana boyadilar. Allah belanizi versin haysiyetsiz varliklar.

12
42
yanıtYanıtla
ahmetyahmat:

saddam da %99 oy aliyordu ozgurlugun ve demokrasinin olmadigi diktatorlugun oldugu boyle yerlerde bu secimlerin bir anlami yok

17
36
yanıtYanıtla
Tüm 366 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title