Haberler
BBC

Avusturya Mahkemesinden İlginç Karar: Vatandaşlar Siyasetçilere Küfür Edebilir

Güncelleme:

Avusturya'da mahkeme, aşırı sağcı bir politikacının şikayeti üzerine açılan davada, vatandaşların siyasetçilere küfretme ve müstehcen hareketler yapma hakkı olduğuna hükmetti.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin Genel Başkanı Heinz-Christian Strache, solcu eylemcilerin hazırladıkları bir videoda kendisini eleştirerek "kamuoyu önünde" hakaret ettikleri söylemişti. Ancak başkent Viyana'daki mahkeme şikayeti kabul etmedi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE DAHİL"

Mahkemenin kararında "provokatif ve şoke edici" siyasi fikirlerin "ifade özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası olduğuna" dikkat çekildi.

Solcu Linkswende Jetzt (Sol Şimdi) grubu, taraftarlarından Stratche'nin Avusturya hükümetine girmesinden duydukları hoşnutsuzluğu orta parmaklarını kaldırarak ifade etmelerini istemişti. Grup ayrıca videoda taraftarlarının "....Strache'yi" demeleri için bir dizi neden sıralamıştı.

DEVLET TELEVİZYONU DA DAVA AÇTI

Öte yandan Avusturya'nın devlet televizoynu ORF de kanalı ve bir sunucusunu yalan söylemekle suçlayan Strache'ye karşı dava açtı.

Strache'nin Özgürlük Partisi Avusturya'da Muhafazakar Halk Partisi'nden 31 yaşındaki Sebastian Kurz'un başkanlığındaki koalisyon hükümetinin küçük ortağı. Başbakan Yardımcısı olan Strache'nin yanı sıra dışişleri, içişleri ve savunma bakanlıkları da sıra aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin elinde.

BBC

Avusturya Viyana Komik - İlginç Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (10)

Erdem:

Dünya bizi kıskanıyor.Bizde yalan iftiralarla insanları hapse atarlarken elin ülkesi yarğı bağımsızlığında ne kadar tarafsız davranıyor.Bizde hata yapan siyasetçiyi eleştirdiğinde hain ilan edilip hapsi boyluyorsun.

14
2
yanıtYanıtla
işin doğrusunu bilmek..:

dünya dengesini şaşırmış diye biz de mi şaşıralım paşa :)) sende de avusturya mahkemesinin düşüncesi gibi bir düşünce varsa yansın kekler bol olsun çörekler:)) bizde eleştirmek serbest ama eleştirinin dozunu aşmadan. yapılması gereken de budur:) siyasetçiye küfür et, sonra eleştirdim demek YALAN''a girer:) siyasetçinin de bir onuru var dimi yani. . avusturyalılarda onur ağızlarda satlıktır:))

yanıt1
yanıt3
KUTLU:

Bizde de artık öğretmenleri müfettişler değil, öğrenciler ve veliler denetleyecek, puan verecek. Hoca sen kötü puan verirsen bizde kötü puan veririz diyecekler. Böylece okullarımız çok kaliteli eğitime geçmiş olacak. Bugünleri de gördük.

6
1
yanıtYanıtla
uluslarası iltifat poligonu:

avusturyalı siyasetçi dostlarımızdan iltifatlarımızı esirgemeyelim. . . viyana''yaaaa topluuu tüfekkkkliii atış serbest . .

3
3
yanıtYanıtla
AVUSTURYA''LI:

TAYYİB DUYMASIN. . !. . . VİİİİİİİİİYYYYYYYAAAAAANNNNNNNAAAAAAA. . . . . . . . . . . . . . . . . . . !

4
1
yanıtYanıtla
Dervishler:

Bol bol küfür edin:))

5
0
yanıtYanıtla
kankakika:

la gardaslar bakin burdan soyluyorum kum ulkesine ihanet vedelalet dusunuyorsa askere polise kim kursun atiyorsa bak kim ibadet hanelere atese veriyorsa kim ogretmenleri sehit efiyorsa kim ulkeme ihanet delalet efiyorsa onun bennnnnnn taaaaaaaaâ yyyyhhhyyiiimm atin beni iceri ha yasasin bu ulkede ekmegini yiyip vatanina milletine bagli muslim veya degilkimse herdayim bu ulkenin ekmegi ona helali hos olsun

2
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

İSTEYEN GAVUR AVUSTURYA YA GİTSİN, bu ülkede hakaret suçtur, bize de yapılsa, bizde yapsak aynı.

0
1
yanıtYanıtla
Aydin:

BIZDE SIYASETCILERI ELESTIREMESSIN ELEŞTIRDINMI YA ISINDEN OLURSUN YADA HAPISTE OLURSUN ONA GORE.......

0
0
yanıtYanıtla
nurettın:

ayıp ınsana yakişmaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title