Haberler

Avrupa Parlamentosu'ndan Lukaşenko kararı: Putin'le eşit derecede sorumlu tutulmalı

Güncelleme:

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Kremlin yönetimine karşı sert tedbirler alan Avrupa Parlamentosu (AP), bu kez de Rusya'nın stratejik ortağı Belarus için hamlede bulundu. Avrupa Parlamentosu, Belarus'taki Aleksandr Lukaşenko rejimini, Ukrayna halkına yönelik baskı nedeniyle bir kez daha kınadığı belirterek, Lukaşenko'yu Rusya'nın suç ortağı olarak gören tanımı kabul etti. Öte yandan AP'li vekiller Uluslararası Ceza Divanı'na, Lukaşenko için tutuklama emri çıkarılması konusunda çağrı yaptı.

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova yönetimine karşı sert önlemler ve yaptırımlar uygulayan Avrupa Parlamentosu (AP), bu kez Rusya'nın yakın ilişkiler kurduğu Belarus'a karşı harekete geçti.

RUSYA'NIN SUÇ ORTAĞI OLARAK TANIDILAR

Avrupa Parlamentosu'ndaki milletvekilleri, Belarus'taki Aleksandr Lukaşenko rejimini Ukrayna halkına yönelik tutumu nedeniyle Rusya'nın suç ortağı olarak tanıdı. AP'li vekiller, Lukaşenko'nun Rusya lider Vladimir Putin'le eşit derece sorumlu tutulması gerektiğini ifade ederek, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelttiği yaptırımlara benzer şekilde Belarus'a da yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTILAR

Öte yandan bazı milletvekilleri, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko hakkında, Ukraynalı çocukların kaçırılmasından sorumlu olduğunu belirten bir karar önergesi verdi. Milletvekilleri söz konusu karar önergesiyle, Uluslararası Ceza Divanı'nı Lukaşenko için tutuklama emri çıkarmaya çağırdı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Aleksandr Lukaşenko Kremlin Belarus Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title