Haberler

Netanyahu, ateşkes öncesi Mossad'a Hamas liderlerini öldürme talimatı verdiğini açıkladı

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Netanyahu, Mossad'a Hamas liderlerini gördükleri yerde öldürme talimatın verdiğini açıkladı. Ateşkesin kabul edilmesine rağmen, Netanyahu ve hükümet yetkilileri, mücadeleyi Hamas'ı yok edene ve rehineler serbest bırakılana kadar sürdüreceklerini belirtti.

İsrail ve Hamas arasında yürürlüğe girecek olan ateşkes öncesi, İsrail Başbakanı Netanyahu, Mossad'a Hamas liderlerini her yerde öldürme talimatı verdiğini söyledi.

HAMAS YOK EDİLENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM MESAJI VERİLDİ

Kabinenin ateşkes anlaşmasını onaylamasının ardından televizyonda yayınlanan basın toplantısında Netanyahu, Gallant ve Gantz, Hamas yok edilene ve tüm rehineler serbest bırakılana kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi.

"GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE VURUN"

Başbakan Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'de savaş kabinesi üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, ülkenin Mossad İstihbarat teşkilatına Hamas'ın liderlerini "Nerede olurlarsa olsunlar" hedef almaları talimatını verdiğini söyledi.

YÜRÜYEN ÖLÜ OLARAK GÖRÜYORLAR

Netanyahu,bu açıklamayı bir gazetecinin kendisine İsmail Heniye ve Halid Meşal'in savaş bittikten sonra da Gazze'yi yönetmeyi beklediklerini hatırlatması üzerine yaptı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, tüm Hamas liderlerini yürüyen ölü adamlar olarak niteledi.

REHİNLERİN KURTARILMASI "KUTSAL BİR GÖREV"

Netanyahu, tarih boyunca Yahudilerin rehinelerini hep askeri operasyonlar ile kurtardıklarını fakat bunun her zaman mümkün olmadığını söyleyerek Hamas ile rehineler için yapılan ateşkes anlaşmasına atıfta bulundu. Netenyahu, rehinelerin iadesini "kutsal bir görev" olarak nitelendirdi.

"CUMA GÜNÜNDEN ÖNCE YÜRÜLÜĞE GİRMEYECEK"

Anlaşmanın Perşembe günü yürürlüğe girmesi bekleniyordu. Ancak Çarşamba günü geç saatlerde yapılan sürpriz bir duyuruda Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı Tzachi Hanegbi, anlaşmanın "Cuma gününden önce" yürürlüğe girmeyeceğini söyledi.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Hükümet Mossad İsrail Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title