Haberler

Asya'da tansiyon yükseldi! Myanmar, Çin'in sınır kasabasını vurdu

Güncelleme:

Dünya Rusya-Ukrayna ve İsrail-Hamas savaşına odaklanmışken Asya'da bir anda tansiyon yükseldi. Myanmar'dan atılan top mermileri Çin'in sınır kasabasını vurdu. Çin medyası, düzenlenen saldırı sonucu çok sayıda Çinli'nin yaralandığını yazdı.

Myanmar ile Çin arasında tansiyon yükselten olay bugün yaşandı. Myanmar'dan fırlatılan top mermileri sınırı aşarak Çin'deki sınırın yakınlarındaki bir kasabaya isabet etti. Top mermisi sivillerin olduğu bölgeleri vururken, Çin medyası çok sayıda insanın yaralandığını duyurdu.

İNSANLAR KENDİLERİNİ YERE ATTI

Askeri cunta ile isyancılar arasında çatışmaların sürdüğü Myanmar'da yaşananlar Çin'in tepkisini çekti. Çin'in resmi medya kuruluşlarından Global Times, sosyal medya üzerinden bir video yayınlayarak top mermilerinin atıldığı anda yaşanan paniği gözler önüne serdi. Video görüntülerinde insanların, "Polisi çağırın" diyerek kendilerini yere attığı görülüyor. Çin'in Myanmar sınırı yakınlarındaki Yunnan bölgesindeki Zhenkang şehrinde yaşanan olayda ilk belirlemelere göre 5 kişinin yaralandığı açıklandı. Yaralananların hastaneye kaldırıldığı da belirtildi.

Asya'da tansiyon yükseldi! Myanmar, Çin'in sınır kasabasını vurdu

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Bu olay akıllara 2015'te yaşanan benzer bir durumu da getirdi. 2015 yılında yine Myanmar tarafından fırlatılan top mermisi 5 kişinin yaralanmasına sebep olmuş ve Pekin'in büyük tepkisini çekmişti. 2009 yılında da onbinlerce Myanmarlı Çin'e giriş yapmak istemiş ve büyük bir izdiham yaşanmıştı.

YARIM MİLYONDAN FAZLA İNSAN EVİNİ TERK ETTİ

Çin sık sık Myanmar'da taraflara itidal çağrısı yaparken, Birleşmiş Milletler'in resmi verilerine göre 27 Ekim'den beri Myanma'da 660 binden fazla insan evini terk etmek zorunda kaldı. Krizin başladığı günden beri ise toplam 2.6 milyon insanın yaşadığı yerleri terk ettiği belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Tansiyon Myanmar Ukrayna İsrail Dünya Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

Ahmet AKGÜL:

Dünya yönetimi gayrimüslimlerin eline geçtiğinden beri kan ve göz yaşı eksik olmuyor.artık güç dengesi değişme vakti yakındır. Tekrar müslümanlar Dünyayı yönetirse adaletsizlik ortadan kalkar.

341
156
yanıtYanıtla
Kudret Ustundag:

He canım Filistine sesi çıkmayanlar ayağı kalkacak öylemi inşallah demek düşer

yanıt198
yanıt41
Ocean Express cargo Ltd:

YILLARCA MÜSLÜMAN MÜSLÜMANLA SAVAŞTI..İRAN -IRAK..SOMALI-ETOPYA..-VS VS VS MÜSLÜMANIN KENDİNE HAYRI YOKKİ DÜNYA YA OLSUN

yanıt213
yanıt88
Benim Kkk:

Dünya yonetimi ne zaman senin eline gecmis gecmis de haberimiz mi olmamis tarih fukarasi

yanıt58
yanıt86
Benim Kkk:

Hangi muslumanlar kirk cesitten fazla musluman var

yanıt42
yanıt30
DİYARBEKİR:

bu ülkede müslüman kelimesini duyunca at gibi kişneyen zavallı tipler var aşağıdaki yorum yazan müslüman düşmanı siyonist uşakları gibi nasılda hemende zıplamışlar bu yoruma

yanıt105
yanıt53
mahalle sakini:

israil'in katliam yapmak için kendi vatandaşlarını vurma tiyatrosunun aynısı çin katliamlarını bir sonraki aşamaya yükselteceğinin göstergesidir israil yapıyor ben niye yapmayayım diyor herhalde küfür tek millettir hepsi terörist.

143
20
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Bu neci la

yanıt9
yanıt32
virtueslife:

Tüm savaşların sebebi idolojilerdir.İnançlardır ırklardır.

76
65
yanıtYanıtla
AGulden:

Dunyada en cok insanin olumune sebep olan din yani kisaca guc savaslaridir.

yanıt20
yanıt16
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title