Haberler

Almanya'da 7 Yaşındaki Çocuğa "Tacizci" Suçlaması

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Yaşayan 7 Yaşındaki Emre, Okuldaki Bir Kız Arkadaşına "Cinsel Tacizde" Bulunduğu Gerekçesiyle 5 Gün Okuldan Uzaklaştırıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan 7 yaşındaki Emre, okuldaki bir kız arkadaşına "cinsel tacizde" bulunduğu gerekçesiyle 5 gün okuldan uzaklaştırıldı.

Minik Emre'nin ailesi olaya tepki gösterirken, aile Marco aslı bir Alman gencin Antalya'da 15 yaşında bir kıza tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı için Alman medyasının gösterdiği tepkiyi hatırlattı. Çocuğunun böyle bir gerekçeyle okuldan uzaklaştırılmasına isyan eden anne Zehra B., "Bu büyük bir haksızlık. Bu nasıl adalet? Alman Marco olayında Alman basını ayağa kalktı 'flört' dedi, ancak 7 yaşındaki çocuğunki cinsel taciz oldu" dedi.

Minik Emre'nin "tacizcilikle" suçlanmasına neden olan olayı anlatan öfkeli anne, "Çocuklar, dersleri bittikten sonra boş zamanlarını geçirdikleri odaya gitmiş. Oğlum ve 5-6 arkadaşı, Juditle isimli kızla oynamış. Eğitmen kadın çocukları yalnız bırakmış. Kızın annesi kızına el şakası yapıldığı gerekçesiyle şikayette bulunmuş. Olayı müdür tesadüfen duymuş. Emre'nin sınıf öğretmeni de bunu fırsat bilerek Emre'yi okuldan uzaklaştırmış. Öğretmen bu davranışı ile oğlumun karnesine dolayısıyla siciline kara bir

leke sürdü. Okul müdürü, Emre'ye kıza el şakası yapıp yapmadığını sordu. Oğlum 'hayır' dedi. Bunun üzerine belediyenin eğitim dairesine durumu anlatan bir dilekçe verdim ve Emre'ye verilen cezanın yersiz olduğunu aktardım" şeklinde konuştu.

Anne Zehra B. "Ayrıca Almanya'da bir okulda ceza verilecekse bu öğretmen, veli temsilcisi ve öğrenci temsilcisinden oluşan bir kurulca verilir. Öğretmen kendiliğinden böyle bir ceza uygulama hakkına sahip değildir. Bunu avukatımla konuşacağım. Emre, henüz daha ilkokul birinci sınıf öğrencisi. Benim oğluma dışlayıcı davrandılar ve ruh halinin bozulmasına neden oldular. Okuldan davacıyız, hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

Alman medyasına da tepki gösteren anne, "17 yaşındaki Alman Marco ile 13 yaşındaki İngiliz kızın ilişkisine Alman basını ve bazı politikacılar kıyameti kopardı. Medya olayı 'Basit bir flört' olarak verdi. 'Alman genci Türk hapishanelerinde haksızlığa uğruyor' dendi. Bize gelince 7 yaşındaki çocuğu Tecavüzcü Coşkun yaptılar" dedi.

Anne Zehra B., kızın ailesi ile de görüştüğünü ve onların bu durumdan şikayetçi olmadığını ifade etti.

Minik Emre'nin babası Ekber B. ise, oğluna iftira atıldığını belirterek, "Emre son derece uysal, kendi halinde bir çocuk. Ayrıca 7 yaşındaki bir çocuk cinsel tacizden ne anlar? Biz çocuğumuzun her türlü terbiyesinden sorumluyuz ve son derece itinayla terbiyeli bir çocuk yetiºtiriyoruz. Bizim oğlumuzun da kız kardeşi var" ifadelerini kullandı.

Baba B., Emre'nin devam ettiği Berlin'in Mitte ilçesindeki Fritzlar-Homberg-Grundschule okulu yönetimi ile özel olarak görüştü. Görüşmenin ardından baba Ekber B., "Yönetim bana bu olayı basından uzak tutmamı söyledi. Ben oğlumun bu okulda artık istikbali olmadığına inanıyorum. Yöneticilerle yaptığım görüşmede olayı anlamakta zorluk çektiğimi ifade ettim. Bu çocuk, henüz 7 yaşında, taciz kelimesini bile bilmez. 7 yaşındaki çocuk cinsel tacizden ne anlar? 13 yaşın altındaki çocuklar için yasalarda

böyle bir madde bile yok. Emre'nin 5 gün okuldan uzaklaştırılmasına ayrıca gelecek yaşantısında da gözetim altında tutulmasına karar verildi. Artık bir an önce adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

(SE-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title