Haberler

ABD'li asker 20 yıl önce yakalanan Saddam Hüseyin'in ilk duyduğu sözleri paylaştı: Başkan Bush selamlarını iletiyor

Güncelleme:

2003 yılında devrilen Irak lideri Saddam Hüseyin'in yakalandığı sırada duyduğu sözler ilk defa açıklandı. Başçavuş Kevin Holland, Saddam Hüseyin'e yakalandığı sırada, "Başkan Bush selamlarını iletiyor" dediğini ifade etti.

ABD'de bir donanma gazisinin Danger Close adlı podcast yayınında konuşanBaşçavuş Kevin Holland, Irak'ın devrik lideri Saddam hakkında hiç duyulmamış şeyleri anlattı.

KÜÇÜK BİR KASABADA BULUNMUŞ

Sunucu Carr, Hüseyin'in saklandığı küçük kasaba Ad-Dawr'daki görevi hakkında soru sormadan önce, "Bunun hakkında konuşup konuşamayacağımızı bilmiyorum" dedi. Ardından Holland, bir çiftliğin yakınındaki küçük bir saklanma alanında bitkin Saddam'ı nasıl bulduklarını ayrıntılı bir şekilde anlatarak yanıt verdi.

ABD'li asker 20 yıl önce yakalanan Saddam Hüseyin'in ilk duyduğu sözleri paylaştı: Başkan Bush selamlarını iletiyor

"OLDUKÇA DÖVÜLDÜ"

Holland, Hüseyin'in yakalanması sırasında nasıl davrandığına dair daha fazla ayrıntı vermeden önce "Oldukça dövüldü" ifadelerini kullandı. Holland, Saddam'ın ilk sözlerini İngilizce olarak söylediğini belirtirken "Irak'ın başkanı olduğunu ve müzakereye hazır olduğunu söyledi ve bunu İngilizce olarak söyledi. Biz de 'O geçti' dedik" diye konuştu.

ABD'li asker 20 yıl önce yakalanan Saddam Hüseyin'in ilk duyduğu sözleri paylaştı: Başkan Bush selamlarını iletiyor

İLK SÖZLERİ "BUSH'UN SELAMI VAR" OLMUŞ

Kendisinin Saddam'a ilk sözünün ise "Başkan Bush selamlarını iletiyor" olduğunu ifade etti. Irak'ın devrik lideri Saddam, 30 Aralık 2006'da idam edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Saddam Hüseyin Sözler Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

vatandaş rıza:

Darısı başka saddamların başına inşallah

353
817
yanıtYanıtla
Gurbetci :

Baskan Bush sanada selam soyler birgun

yanıt16
yanıt2
Abdullah :

bizim insanlar zalimlerde yana çünkü adamlar okumamış araştırmamış araştırın bakalım sadam kaç mahsun insanı öldürmüş çoluk çocuk

250
484
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

zalim amerikadır yegen,petrol için oldürülen ,savas cıkartılan ülke.Not :3 üniversite okudum,senden cok fazla bilgim vardir emin ol.

yanıt7
yanıt1
Zeki Anti:

Abdullah, suçlu da olsa amerikanın hiç bir hakkı olmadan gelip bunu yapmasını doğru buluyorsan senin ne farkın var cahillerden.

yanıt11
yanıt0
Serdar ASLAN:

Çokbilmiş Abdullah , yapılan zulüm kimden gelirse gelsin cezasız kalmamalı , savunduğun ülke 1 gece de 1 milyon Müslüman kardeşimizi öldürdü hemde varil bombalarıyla , onların çocukları da gözlerinin önünde eriyerek can verdi.

yanıt13
yanıt0
Alim Kudalak:

amerikalıların ırakta saddam hüseyinden kat be kat daha çok zalimlik yaptığından eminim. bana göre sen bu yazınla daha büyük zalim den yanasın belkide conilerden umduğun birşeyler vardır

yanıt16
yanıt1
Abdullah :

Zalimler için yaşasın cenhem

413
72
yanıtYanıtla
berk Vural:

Ateşi bol olsun Saddam'ın onca masumların kanı ellerinde

67
170
yanıtYanıtla
Serdar ASLAN:

Ateşi mi bol olsun , seni bilgi fakiri seni , aynı sözleri savunduğun ülkeye de söyle

yanıt9
yanıt1
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title