Haberler

ABD'den İran'a misilleme! Savaş gemisiyle İHA'ları yerle bir ettiler

Güncelleme:

ABD ordusundan yapılan açıklamada, savaş gemilerinin İran'a ait 3 insansız hava aracını ve Yemen'in Tahran destekli Husi isyancıları tarafından ateşlenen bir balistik füzesini düşürdüğü ifade edildi. Hatırlanacağı üzere Ürdün'de bir ABD üssüne İran destekli militan gruplar tarafından İHA'larla saldırı düzenlenmiş ve 3 ABD askeri hayatını kaybederken 25 ABD askeri de yaralanmıştı.

ABD ordusundan Ürdün'de 3 askerin hayatını kaybettiği saldırıya misilleme gecikmedi. ABD'ye ait savaş gemisi, İran'a ait üç insansız hava aracını ve Yemen'in Tahran destekli Husi isyancıları tarafından ateşlenen bir balistik füzesini düşürdüğünü açıkladı.

"HUSİ MİLİTANLARI ADEN KÖRFEZİ'NE BALİSTİK FÜZE ATEŞLEDİ"

ABD ordusu tarafından yapılan açıklamada "İran destekli Husi militanları, Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden Aden Körfezi'ne doğru bir gemisavar balistik füze ateşledi. Füze USS Carney tarafından başarılı bir şekilde düşürüldü" ifadeleri yer aldı.

ABD'den İran'a misilleme! Savaş gemisiyle İHA'ları yerle bir ettiler

"3 İRAN İHA'SINI VURUP DÜŞÜRDÜK"

Ordu bu açıklamadan kısa süre sonra "USS Carney, civardaki üç İran İHA'sına saldırdı ve onları düşürdü" dedi. Düşürülen drone'ların silahlı olup olmadığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

NE OLMUŞTU?

Ürdün'ün Suriye sınırı yakınlarında bulunan bir ABD üssüne İran destekli militan gruplar tarafından insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 ABD askeri hayatını kaybederken 25 ABD askeri de yaralanmıştı. ABD Başkanı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada intikam sözü vererek, "Hiç kuşkusuz, bizim seçeceğimiz bir zamanda ve şekilde tüm sorumlulardan hesap soracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Militan Tahran Yemen Ürdün İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Güray Dilli :

Havadaki ihaları vurmak başka , İran topraklarını bombalamak başka. Yiyorsa İran'ı vurun bakalım...

121
36
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Ya yerse

yanıt59
yanıt19
Metin Yalcin:

İran ABD nin gizli ortağı ona asla dokunmazlar, İran devreden çıkarsa Müslümanlara saldırmak için bahanesi kalmaz ABD nin

yanıt63
yanıt10
Alkurt:

BUNLARIN AMACI TÜRKIYE YI SAVASA SOKMAK, ALLAH FIRSAT VERMEZ INSALLAH.

115
22
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

İran abd kanka. Ayunun enügini sevmesi gibi seviyorlar birbirlerini.

68
17
yanıtYanıtla
Kemal Sağlam:

Amaç irani yemek bence iranla kötü olmamalıyız.allah abd ve israil usaklarinin belasını versin

34
20
yanıtYanıtla
Mehmet :

Görmediğimiz bi 3.Dünya Savaşı kaldı... Onu da çıkarmak için Rusya bir yandan Amerika bir yandan... Orta Doğu öteki yandan. Habire odun atıyorlar ateşe.

38
2
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

ABD IRAN TERÖRISTLERINI MOLLARI YOK ET DEVAM

9
25
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

ümmet arasında fitne çıkarmak isteyen dinle diyanetle ilgisi olmayan bir guruh, 7/24 iranı kötülüyor türklere. sadece iranı da değil arabşstanı, afganı vs. biz bunlara kanmıyoruz. ümmeti Allah için seviyoruz ve müminlerin hepsi kardeşimzidir. iran da, arabistan da azerbaycanda vs...

17
7
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Cehennem çok kalabalık olacak.

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title