Haberler

Dünya Gıda Günü

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Dünya Gıda Günü" kapsamında program düzenlendi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Dünya Gıda Günü" kapsamında program düzenlendi.

Süleymanpaşa Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi Esra Merve Çelenk, güvenli gıda ve gıda tüketimi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, programda yaptığı konuşmada, müdürlük olarak 11 ilçede günün öneminin anlatıldığı programlar yaptıklarını söyledi.

"16 Ekim Dünya Gıda Günü" kapsamında Birleşmiş Milletler tarafından 150 ülkede etkinlikler düzenlendiğini belirten Sarıkoca, şunları söyledi:

"Bu programlarda açlık ve yoksulluk konularında farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Herkesin güvenli gıda hakkında bilgi sahibi olması için programlarda yetkili kişiler tarafından bilgiler veriliyor. Dünyada açlığın ve yoksulluğun bulunmadığı ülke olmadığı yapılan çalışmalar sonucunda belirlenmiştir. Yoksulluk ve açlığı azaltmak için devletler kırsal alanlarda kalkınmayı sağlamak için çalışmalar yapıyor." dedi.

Sarıkoca, dünyada her gece yaklaşık 800 milyon insanın aç uyuduğunu ifade ederek, "Dünya geneline baktığımızda 9 insandan birisi gece aç uyuyor. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre 244 bin kişinin uluslararası göçmen olduğu belirtiliyor. 763 milyon kişi de kendi ülkeleri içerisinde göç ediyor. Bugün 65 milyon insan zorunlu göçe tabi. Bunların 21 milyonu mülteci, 40 milyonu da ülkesinden yerinden edilmiş durumda, 3 milyonu ise sığınmacı." değerlendirmesinde bulundu.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da güvenli gıda konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi için eğitimcilere görev düştüğünü ve geleceğin teminatı olan çoçukların bu konularda daha çok bilgi sahibi olmasının faydalı olacağını kaydetti.

Programda, Dünya Gıda Günü kapsamında düzenlenen yarışmalar sonucu dereceye giren öğrencilere hediye verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Zekeriya Sarıkoca Dünya Gıda Günü Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title