Haberler

Çılgın bilim insanından bomba iddia: Herkesten gizleniyor, sonsuza kadar yaşam var

Güncelleme:

Lozan'daki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü'nden istatistik profesörü Anthony Davison, yaptıkları araştırmaya göre sonsuza kadar yaşamın var olduğunu ve sonsuz yaşamın önünde bir engel olmadığını dile getirdi.

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü'nden istatistik profesörü Anthony Davison, herkesten sır gibi saklanan araştırmanın detaylarını paylaştı. Davison, bilinenin aksine sonsuza kadar yaşamın var olduğunu ancak bunun insanlarla paylaşılmadığını iddia etti. Indepedent Türkçe'de yer alan habere göre insanların 130 yaşını görmesinin ve bundan da fazla yaşamasının önünde teorik açıdan hiçbir engel yok.

110 YAŞIN ÜSTÜNDEKİ İNSANLARIN VERİLERİ İNCELENDİ

İstatistik profesörü Anthony Davison'ın liderlik ettiği araştırma ekibi, 105 yaşına ulaşanların ve 110 yaşından sonra da hayatta kalanların verilerini inceledi. İlk veri seti, 13 farklı ülkede 110 yaşını aşmış bin 100'den fazla kişinin bilgilerinden oluşuyordu. İkinci veri seti de Ocak 2009'dan Aralık 2015 arasında 105 yaşına basan tüm İtalyanların bilgilerini içeriyordu.

ÖLÜM RİSKİ BELLİ YERDEN SONRA SABİT KALIYOR

Araştırmada ekstrapolasyon ismi verilen matematiksel bir yöntem kullanıldı. Bu yöntem, bir zaman dizisinin kapsadığı dönemin veya verilerin dışındaki değerlerin, geçmiş değerlerden hareketle tahmin edilmesi anlamına geliyor. İncelemeler, yaşlandıkça ölüm riskinin istikrarlı bir şekilde arttığını ama bu riskin sonunda sabit kaldığını ortaya koydu. Bulgulara göre, nihayetinde ölüm ihtimali ve yaşama şansı yüzde 50-50 olmak üzere sabit kalıyordu.

"110 YAŞINDAN SONRA YAZI TURA GİBİ"

Davison, "110 yaşından sonra bir yıl daha yaşamayı neredeyse yazı tura atmak gibi düşünebilirsiniz" dedi ve ekledi: Eğer tura gelirse, bir sonraki doğum gününüze kadar yaşarsınız, gelmezse önünüzdeki yıl içinde öleceksiniz demektir.

İNSAN ÖMRÜNÜN SINIRLI OLMADIĞI ANLAMI TAŞIYOR

Araştırmacılar, eldeki verilere dayanarak, insanların en az 130 yaşına kadar yaşayabileceğini öngörüyor. Fakat Royal Society Open Science isimli hakemli bilimsel dergide yayımlanan bulgular, aslında "insan ömrünün sınırı olmadığı anlamına geliyor" Öte yandan Davison, 110 yaşındayken bile 130'a ulaşma şansının "milyonda bir" olduğunu ifade etti.

"130 YAŞINDAKİ İNSANLAR ARTACAK"

Davidson ayrıca, "130 yaşının altında bir sınır varsa şu anda mevcut olan verileri kullanarak bunu tespit edebilmemiz gerekirdi" diye konuştu. Bilim insanı, yüzyıl içinde 130 yaşına ulaşan insanlar olabileceğini düşünüyor. Zira giderek daha çok kişi 110 yaşına ulaştıkça içlerinden birinin "milyonda bir" olma ihtimali artıyor. Ancak büyük tıbbi ve sosyal ilerlemeler gerçekleşmezse bunun çok üzerinde yaşlara ulaşılması pek mümkün görünmüyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (3)

tövbekar 34:

kendini bilim adami sanan dinsiz imansiz yaratiklar ölümsüz olan sadece ALLAH ü tealadir her canli ölümü tadacaktir. hizir as kiyamete kadar izin verilmistir o ölümsüzlük suyunu icer her asirda aramizda kalir .o sir ona aittir asil hayat ahiret hayatidir orada ebedi hayat var ya cennet yada cehennem

66
30
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Hızır Aleyhisselâm'ın kıyamete kadar aramızda olduğu Kuranı-ı Kerimde hangi ayette var anlatta bilelim

yanıt13
yanıt3
tarafsızgörüş:

İnsanlar üzerinde 130 yaşıdan öte yaşayabildiğini ispatlamış olman bu dediklerinin doğru olduğu anlamınha gelmez. Ne kadar kötap okursan oku ne kadar okul bitirişrsen bitir. Etrafına bak, evrene bak. hangi birini yaratabilrsin. Kuran da zaten 300 yıl uyuyan insanları duymamış sanırım.

49
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title