Haberler

Duayen Öğretmen Hayatını Engellilere Adadı

İSMAİL HAKKI DEMİR - Kahramanmaraş'ta, 50 yıl öğretmenlik yapan, kendisi gibi 4 çocuğu da öğretmen olan 70 yaşındaki Metin Aydın, bir rehabilitasyon merkezinde engellilerin yaşama bağlanması, sosyalleşmesi ve eğitim hayatında yer alabilmesi için çalışıyor.

Andırın ilçesinde yaşayan Aydın, 1966'da yılında Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde başladığı mesleğini 30 yıl yaptıktan sonra emekli oldu. Çocukları da kendisinin izinden giderek öğretmen olan Aydın, emekliliğin ardından köylerde vekil öğretmen olarak sürdürdüğü mesleğinden hiç kopmadı.

İlerleyen yaşına aldırmadan sürekli kendini geliştirerek, kurslarda sertifikalar alan Aydın, kendini engellilere adadı. Özel bir rehabilitasyon merkezindeki engellilere eğitim veren Aydın, aynı zamanda aileleriyle de görüşerek, engellilerin sosyal yaşama katılmaları, eğitim almaları ve yaşama bağlanmalarını sağlıyor.

Aydın, öğretmenlik mesleği sayesinde bugüne kadar yüzlerce öğrenci yetiştirdiğini söyledi. Yaklaşık 30 yıllık meslek hayatında vatanına, milletine hizmet ettiğini belirten Aydın, 4 çocuğunun da kendisi gibi öğretmen olduğunu aktardı.

Yetiştirdiği öğrencileriyle karşılaştığında "hocam" diyerek elini öpmelerinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Aydın, "Meslek hayatımda öğrencilerime faydalı olduğuma inanıyorum. Hala da öğretmenliğe doymadım. Hem öğrenmek hem de öğretmek benim aşkım. Çünkü Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum' sözünü kendime hedef edindim. Onun için ilim öğrenmeyi de öğretmeyi de çok seviyorum." diye konuştu.

"Ölene kadar öğretmenlik yapacağım"

Emekli olduktan sonra bir süre vekil öğretmenlik yaptığını, şimdi de mesleğini zihinsel engellileri eğiterek sürdürdüğünü belirten Aydın, "Elim kolum tuttuğu, sağlığım izin verdiği müddetçe ölene kadar öğrencilere öğretmenlik yapmak hizmetinden hiç geri kalmam." dedi.

Sağlıklı öğrencilere bir şey öğrettiği zaman mutlu olduğunu, engelli öğrencilere bir şey öğrettiğinde ise yaşadığı mutluluğu tarif edemeyeceğini dile getiren Aydın, "Engellilere yaşama aşkını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu daha başka bir zevk. Onun için engellilere hizmet etmek hem çok sevap hem de çok faydalı. Bundan sonraki yaşamımı da engellilere adadım. Engeli olmayan kişilere yardımcı olmaktan da mutluluk duyarım." ifadelerini kullandı.

Aydın'dan rehabilitasyon eğitim alan hafif zihinsel engelli Zafer Tor, hayatından mutluluk duyduğunu, öğretmenini çok sevdiğini ifade ederek, "Öğretmenim bana ders veriyor. Benimle ilgileniyor. Ailemizle de ilgileniyor. Bana ve aileme çok faydalı oluyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Metin Aydın Andırın Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title