Haberler

Dpü, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Mezunu Öğrencinin Lisans Bitirme Tezine İlgi

(DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölüm Başkanı Doç.Dr.Levent Mercin, Grafik Tasarım Proje Dersi kapsamında Murat Palta isimli öğrencisinin hazırladığı "Minyatür Tekniğiyle Film Afişleri" lisans bitirme tezinin, Huffington Post'tan...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

(DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, Grafik Tasarım Proje Dersi kapsamında Murat Palta isimli öğrencisinin hazırladığı "Minyatür Tekniğiyle Film Afişleri" lisans bitirme tezinin, Huffington Post'tan Slate Magazine'e pek çok prestijli yayında kendisine yer bulması, "Kill Bill" çalışmasını ise dünyanın en önemli yapım stüdyolarından Miramax, resmi sitesinin açılışında "Tarantino, Osmanlı döneminde" tanıtımıyla yayınlanması, dünyada ve Türkiye'de büyük ses getirdiğinin göstergeleri olduğunu belirterek, öğrencilerimizin bu tür başarılarından gurur duyuyoruz ve kendisini tebrik ediyoruz" dedi.

"MEZUNLARIMIZ SEKTÖRDE ARANAN KİŞİLER"

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ne Rektörlük tarafından sunulan imkanlar, Bölümün eğitim kadrosu ve kalitesi ile Türkiye'de adından söz edilen bir bölüm olduğunun altını çizen Mercin, yetiştirdikleri öğrencilerin birçok başarıya imza attığını ve sektörlerinde aranan kişiler olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Levent Mercin, "Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu olan ve tez danışmanlığını yaptığım öğrencim Murat Palta'nın hazırladığı "Minyatür Tekniğiyle Film Afişleri" lisans bitirme tezinin dünyada ve Türkiye'de büyük ses getirmesi ve olumlu tepkiler alması, Dumlupınar Üniversitesi'nin uluslar arası basın ile yerel basında ve sosyal medyada görünürlüğünü sağladığı gibi farkındalığına da katkıda bulunmuştur dedi. Bu da sanatın diğer disiplinler yanında farkındalığını ortaya koymaktadır şeklinde açıklamalarda bulundu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİM BAŞARILARINDAN GURUR DUYUYORUZ"

Mercin, Palta'nın bu ses getiren çalışmasının, öğrencimiz tarafından "Behance" üzerinden sosyal medyada yayımlandıktan sonra dünyanın birçok yerinden farklı ama bir o kadar güzel tepkiler alması, yapımcı firma Miramax tarafından yollanılan mesajla da tez içeriğinde yer alan Kill Bill ve Pulp Fiction filmlerinin sitelerinde yayımlanması talebi, öğrencimiz açısından olduğu kadar Üniversitemiz ve Fakültemiz açısından bizlere gurur vermiştir"

şeklinde konuştu.

DPÜ'LÜ MURAT PALTA'NIN ÇALIŞMALARI

Murat Palta, geleneksel (Osmanlı) motifleri ve minyatür tekniğiyle, çağdaş Batılı sinema afişlerini yeniden yorumladığı bu deneysel çalışmaya 2 yıl önce Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde başladı. Tezi hakkında aldığı olumlu tepkilerin ardından Palta, aynı tekniği kullanarak daha fazla film posteri geliştirdi. Bugüne kadar 11 film için Osmanlı minyatürleri tarzında poster hazırlayan Palta'nın ilk olarak "Osmanlı Star Wars" çalışması dikkat çekti.

Son olarak da, İspanya'nın Toledo şehrinde Astrolab Estudio'da 3 aylık staj yapan Palta, mevcut çalışma tekniğiyle "Toledo Şehrini tanıtacak ve android uygulamalarla desteklenecek bir multimedya projesi üzerinde fikri çalışma yapmaktadır.

24.07.2012 16: 59: 36

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kill Bill Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title