Haberler

ABD Başkanı Trump: "Bugün Walter Reed Askeri Hastanesinden ayrılacağım"

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördüğü Walter Reed Askeri Hastanesinden bugün taburcu edileceğini açıkladı.

Kovid-19 teşhisi konulan ve 2 Ekim Cuma gününden bu yana Walter Reed Askeri Hastanesinde tedavi gören Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 6.30'da (TSİ Salı 01.30) Walter Reed Askeri Hastanesinden ayrılacağım." ifadesini kullandı.

Donald Trump, kendisini çok iyi hissettiğini vurgulayarak, "Kovid-19'dan korkmayın. Onun hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin. Trump yönetimi altında, gerçekten çok iyi olan bazı ilaçlar geliştirdik ve bilgi birikimi edindik. 20 yıl önce olduğundan daha iyi hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın Doktoru Conley: "Trump taburcu olmak için gerekli kriterleri karşılıyor"

Trump'ın Doktoru Sean Conley ve ekibi, Walter Reed Askeri Hastanesi önünde basın mensuplarına son durumu değerlendirdi.

Trump'ın son 72 saatteki oksijen seviyesi, solunumu ve ateşinin normal değerlerde olduğunu vurgulayan Conley, "Trump, henüz kritik safhayı tamamen atlatamamış olsa da ben ve ekibim klinik durumunun onun eve dönmesine uygun olduğu kanaatindeyiz. Trump'ın çevresinde 7/24 birinci sınıf sağlık ekibi olacak." açıklamasını yaptı.

Conley, Trump'ın durumunun tekrar kötüleşme ihtimali olup olmadığının sorulması üzerine, "Şüpheci bir iyimserlik içerisindeyiz. Şu anda virüs meçhul bir alan, dolayısıyla da gardlarımızı düşürmüyoruz." görüşünü paylaştı.

Başkan Trump'ın ne zaman tam olarak virüsten kurtulmuş olabileceğinin beklendiğine dair bir soruya ise Conley, "Önümüzdeki hafta sonu bizim için önemli. Trump, bu gelişmesini önümüzdeki pazartesiye kadar sürdürürse, hepimiz derin bir nefes alacağız." dedi.

Conley, Trump'ın hastalık sürecinde kendileriyle iyi anlaştığını vurgulayarak, "Trump bizi asla güvenli olmayan bir şeyi yapmamız için zorlamadı." ifadelerini kullandı.

Trump'a bugün ve yarın ilaç verilecek

Trump'ın tedavisi ile ilgilenen doktorlar arasında bulunan Brian Garibaldi de uyguladıkları ilaç tedavisi hakkında, "Başkana bugün hastaneden ayrılmadan önce 4. doz Remdesivir vereceğiz. 5. doz ise salı günü Beyaz Saray'da verilecek." diye konuştu.

Öte yandan, Trump'ın tedavi gördüğü Walter Reed Askeri Hastanesi'nin dışında kalabalık bir grup taşıdıkları bayraklar ve pankartlarla Başkan'a destek verdi. Doğu Türkistan bayrakları taşıyan küçük bir grup da kalabalık grupla birlikte ABD Başkanı'na desteklerini gösterdi.

Trump ve eşi Kovid-19'a yakalanmıştı

Perşembe gününü cumaya bağlayan gece Kovid-19'a yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, cuma günü başkent Washington DC'ye 30 dakikalık mesafedeki Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılmıştı.

Donald Trump'ın doktorları son açıklamalarında, sağlık durumunun yeterince iyi gitmesi halinde pazartesi günü taburcu edilebileceğini belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Doğu Türkistan Donald Trump Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title