Haberler

Diyarbakır Valiliği'nden Nevruz'a İzin Çıktı

Güncelleme:

Diyarbakır'da 21 Mart günü merkez Bağlar İlçesi Nevruz Parkı'nda yapılacak nevruz kutlamalarına valilik tarafından izin verildi.

PAZARTESİ GÜNÜNE İZİN ÇIKTI

Demokratik Toplum Kogresi (DTK) öncülüğünde düzenlenecek kutlamalar için Nevruz Tertip Komitesi tarafından valiliğe başvuru yapıldı. Valilik, başvuru üzerine kutlamalara izin verdi.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ DA KATILACAK

Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları Pazartesi günü HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek.

İSTANBUL VE ANKARA'DA YASAKLANDI

İstanbul ve Ankara Valiliği, hafta sonu yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına izin verilmediğini duyurmuştu.

VAN'DA İZİN ÇIKMADI

Van'da 19 Mart Cumartesi günü yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına izin çıkmadı. Nevruz programları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla sivil toplum kuruluşları (STK) ve basınla bir araya gelen HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Nevruz'un bin yıllardır Ortadoğu'da baharın müjdeleyicisi, özgürlüğün ve direnişin sembolü olarak kutlandığını belirtti. 19 Mart Cumartesi günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle'nin katılımıyla 2016 Nevruz'unu on binlerle kutlamayı planladıklarını ifade eden Yıldırım, "Biz normalde bu basın toplantımızda bu planlamamızın ayrıntısını hem kamuoyu ile paylaşmak hem de STK'larla birlikte Nevruz'u Van'da daha coşkulu, daha güçlü, barışa, demokrasiye daha fazla nasıl vesile yapabileceğimiz noktasında görüş alışverişi yapmayı öngörmüştük. Dün akşam saat 20.00'ye kadar sözlü olarak izin verildiğine dair tertip komitesine ve partimizin ilgili organlarına valilik tarafından beyanda bulunulmuştu. Ancak dün saat 20.00 itibariyle bize ayın 19'unda Van'da planlamayı düşündüğümüz Nevruz programının yasaklandığı tebliğ edildi" dedi.

"BİZ YASAKLARI TANIMIYORUZ"

Yasaklara rağmen her yerde Nevruz kutlamalarını gerçekleştireceklerinin altını çizen Yıldırım, "Biz yasakları tanımıyoruz. Halkımız yasakları tanımayacak ve her yerde, İstanbul'dan Edirne'ye, Tekirdağ'dan Hakkari'ye, Kars'tan Muğla'ya, Aydın'a, Adıyaman'dan Urfa'ya, Amed'de, Van'da, Batman'da, Şırnak ve en kitlesel Nevruz'umuzu da 22 Mart'ta Cizre'de kutlayacaktır. Yasaklar iktidarın olabilir. Ancak sokaklar ve meydanlar her zaman halkın olmuştur ve halk kendi bayramını kutlayacaktır. Halkımızla birlikte Nevruz'umuzu mahallemizde, köyümüzde, kentimizde, meydanımızda kutlamaya devam edeceğiz. Asla bu noktada geri adım atmayacağız. Kürdistan'daki tüm halklara çağrımız, yasakları tanımadan 'her yer nevruz, her yer direniş alanı' perspektifi ile sokaklara, meydanlara çıkıp Nevruz bayramımızı en coşkulu şekilde kutlayacağız. Bunun yanında eş genel başkanlarımızı 19 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te İkinisan Kavşağı'nda tüm halkımızla birlikte karşılayacağız. Eş genel başkanlarımız orada halkımızın Nevruz'unu kutlayacaklardır" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban'ın yanı sıra HDP Van milletvekilleri, HDP il ve ilçe eş başkanları ile bazı STK temsilcileri katıldı.

ARDAHAN'DA YASAK

Ardahan'daki "nevruz kutlamalarının" iptal edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilde 21 Mart Pazartesi günü yapılması planlanan kutlamaların yapılayacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ankara'da 13 Mart pazar günü yaşanan menfur olaydan dolayı, 21 Mart tarihinde ilimizde yapılması planlanan nevruz programı iptal edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Valiliği Güncel Haberler

500

Yorumlar (149)

.........ZAZA KENT ELAZİZ HAZIR.........:

Varsın zülüm bütün dünyayı sarsın. . . Varsın sevinçlerde başka bahara kalsın. . . . . . Madem ölüm tek bir defa gelecek. . . NEDEN kürt özgürlügü için olmasın. . . . . . .

35
59
yanıtYanıtla
zaza:

Seldanin dedigi daha akilli ve mantikli.

yanıt5
yanıt0
BİR DOST:

SELDA kesin AKP li ZAZA KENT ELAZIĞ ın cümlesini çalmış

yanıt0
yanıt4
AYIK OL:

selda abla bakk akp ne zaman ki iktidarı elde gitti ülkeyi savaşa götürdü neden 7 hazirana kadar bişey yokken bir anda saldırdı

yanıt2
yanıt4
SELDA:

AYIK OL KARDESIM BUGUN GUNLERDEN 17 MART 2016 VE AKP IKTIDAR OLDU. :))))))))))) ay seçmecemisiniz ya. Takilmislar plak gibi 7 Haziranin uzerinden bugunden basla geriye say bi matematik varsa 4 islem yeter sana bitanem :)))))))))) gözümden yas geldi ya. Öffff

yanıt18
yanıt1
BERZO:

İŞTE HARBİ ZAZA ALLAHINA KURBAN

yanıt0
yanıt0
...:

hep birlikte topluca geberirsiniz inşallah

11
61
yanıtYanıtla
GELİYORUZ:

sarayı öyle bir yıkacağız ki bizi görenler APO dışarda BAYIK ankarada DİYECEK

10
56
yanıtYanıtla
cekin gidin hepiniz türkiyedenn:

ne yaparsaniz yapin. . . . .

38
20
yanıtYanıtla
siirtli:

newruzlar zaten yasaklara başkaldırmak için çıkmış bir bayramdır zalim Dehaka zali erdoğana zalim saddama zalim esada zalim kemala karşı yapılıyor

30
21
yanıtYanıtla
Tüm 149 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title