Haberler

Diyarbakır Parkları Fitness Salonlarına Dönüştü

Diyarbakırlı Kadınlar Parklara Yerleştirilen 'Fitness' Spor Aletleri ile Sağlıklı Hayat İçin Adeta Yarışıyor.

Diyarbakırlı kadınlar parklara yerleştirilen 'Fitness' spor aletleri ile sağlıklı hayat için adeta yarışıyor. Kentte kadın-erkek, yaşlı-genç; sabahın erken saatlerinde uzman hoca gözetiminde tempolu yürüyüş ve koşu, ardından kültür fizik hareketleri ve son olarak da fitness aletleriyle sağlıklı hayat sporu yapıyor. Ayşenur Zarakolu Parkorman'da fitness spor aletlerinin ilgi görmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi gelecek ay da Koşuyolu Parkı'na spor aleti yerleştirecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 'Sağlıklı toplum, sağlıklı kent' sloganıyla parkları adeta halka açık spor okuluna dönüştürdü. Parkorman'da kadın erkek, başörtülü başı açık, genç yaşlı herkesin katıldığı sporda önce tempolu yürüyüş ve koşu yapılıyor. Ardından Diskispor antrenörleri eşliğinde yapılan egzersizlerle baş, boyun, omuz, kollar, bel ve bacaklar çalıştırılıyor. Sabah saat 06.00'da başlayan sporda, kalp ve tansiyon hastaları fazla kilolarından kurtulmaya çalışıyor, kireçlenme sorunu olanlar rehabilitasyon merkezlerinde uygulanan teknikleri aratmayacak hareket ve egzersizlerle bedenlerini tedavi ediyor. Kadın ve erkekler daha sonra bel ve bacaklarını çalıştırdıkları fitnes spor aletlerine yöneliyor. Kadınlar ve erkekler, ayrı ayrı saatlerde antrenör eşliğinde spor yaparken, antrenörlerden spor programları hakkında bilgi alıyor.

Yozgat'tan kızının çocuğuna bakmak için Diyarbakır'a gelen Kezban Açıkel, "Bu Diyarbakırlılar için çok güzel bir şey" diyerek iki aydan bu yana Parkorman'da spor yaptığını söyledi. Açıkel, pazartesi günü torununu alıp Yozgat'a döneceğini ve park ile spordan ayrı kalacağı için üzüldüğünü belirtti.

Spor yapanlardan Sıddık Cingöz de "Bu halk bu tür hizmete hasretti" diyerek yapılan hizmetten dolayı teşekkür etti. Tekstilci Metin Çindemir ise, Diyarbakır'ın son iki dönemdir yeşil alan ve parklarla tanıştığını belirterek, şöyle dedi:

"Sağolsunlar belediyelerimiz Diyarbakır'a yeşil alanlar kazandırdılar. Bunun yanında altyapı, yol, ulaşım gibi sorunları yüzde 90 çözdüler" dedi.

Öğretmen Mahmut Zeytinoğlu ise "Diyarbakır'ın böyle bir şeye ihtiyacı vardı" diyerek belediyeye teşekkür etti. Şahide Zoroğlu ise yapılan bu çalışmaları büyük bir nimet olarak değerlendirerek, "Bu imkanlar özellikle kadınlar için büyük bir nimet. Bakın hareket yapan kadınlar çok mutlu oluyor. Gerçekten de rehabilitasyonda doktorların verdiği hareketleri burada uyguluyoruz" dedi.

Emekli öğretmen Sabiha Kaptan ise "Çok mutluyum. Sağlığım için yararına inandığım sporumu her sabah yapıyorum. Saat 06.00'da başlıyorum saat 07.00'ye kadar yapıyorum. Aletleri kullanıyorum, herkese de öneriyorum" şeklinde konuştu.

(AYŞ-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title