Haberler

Diyarbakır'ın Tansiyonu Ölçüldü

Diyarbakır'ın tansiyonunun ölçüldüğü 'Şehirlerin kalbinden notlar' projesi kapsamında düzenlenen çalışmaya katılan Sosyal Antropolog, Gazeteci Yazar Erk Acarer ve beraberindekiler Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Başhekimi...

Diyarbakır'ın tansiyonunun ölçüldüğü 'Şehirlerin kalbinden notlar' projesi kapsamında düzenlenen çalışmaya katılan Sosyal Antropolog, Gazeteci Yazar Erk Acarer ve beraberindekiler Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sıdık Ülgen ile görüştü.

Ülgen, verdiği demeçte Türkiye'de yaklaşık 18,5 milyon insanın yüksek tansiyon hastası olduğunu belirterek, "Ülkemizde her 4 ölümden 1'i ancak hipertansiyonun kontrol edilmesiyle önlenebilmekte. Ülkemizde 18 yaş üstünde her 3 kişiden 1'inde hipertansiyon bulunmakta. Türkiye'de her 3 kişiden biri tansiyonunu hiç ölçtürmemiş durumda. İlaç kullanmasına rağmen sadece 3 kişiden 1'inin kan basıncı kontrol altında. Hipertansiyon tedavisi için kan basıncını düşürmenin ötesinde, böbrek rahatsızlığı, kalp krizi, kalp yetmezliği, diyabet gibi hipertansiyona eşlik eden diğer hastalıkların da mutlaka göz önünde bulundurulması gerekiyor" dedi.

Dünyada en önemli ölüm nedenleri arasında yer alan hipertansiyon konusuna dikkat çekmek amacıyla Novartis şirketinin, ülke genelinde 18 ilde toplantılar düzenleyerek, 'Şehirlerin kalbinden notlar' projesi ile 13 hekimin hekimlerle hipertansiyon ve risk faktörlerini paylaştığı belirtildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Erk Acarer Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title