Haberler

Diyarbakır'da Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

Diyarbakır’da, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Diyarbakır'da, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Okulların boykot edilmesi ile ilgili konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, boykot çağrısının her yıl olduğunu, bu yıl da katılımın olmadığını söyledi.

Diyarbakır'da yaklaşık 500 bin öğrenci bugün ders başı yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılının açılış programı Yenişehir İlkokulu'nda gerçekleşti. Buradaki programa, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaymakam Özel ve Hurata, buradaki öğrencilerle sohbet ederek kitaplarını dağıttı.

Daha sonra bir açıklamada bulunan Hurata, yaz tatilinde eğitim öğretimi nasıl sağlıklı bir şekilde geçirebiliriz adı altında bir dizi çalışma yaptıklarını söyledi. Hurata, "Okullarımızı onardık, yeni derslikler kazandırdık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği kitapları okullara dağıttık, ulaştırdık, kitap dağıtılmayan hiçbir okulumuz kalmadı. TEOG sınavında geçen seneki sıkıntılar bu sene yaşanmadı. Derslik sayımızı çoğalttık. Bu sene TEOG ile ilgili sıkıntımız yok. Eğitim öğretim sağlıklı bir şekilde başladı. Her türlü tedbiri aldık. Bin 990 öğretmen ataması yapıldı ilimize, bu öğretmen arkadaşlarımız en son 1 Ekim'e kadar gelip görevine başlayacaklar. Öğretmen noktasında da fazla sıkıntımız yok. Eğitim öğretim sağlıklı bir şekilde başlamıştır. Her sene olduğu gibi bu sene de boykot eylemi alındığı söyleniyor. Fakat bir destek bulamadı. Şu anda boykot ile ilgili bir sıkıntı yok. Katılım oranı olarak, bize geri bildirimler geliyor, fakat katılım yok diyebiliriz" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılının ilk dersini işledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özel Diyarbakır Yenişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title