Haberler

Diyarbakır 41 Meslektaşı, Eşinin Öldürdüğü Müzeyyen Avukatı Savundu

Diyarbakır'da, çocuklarının isteğiyle 19 Mayıs etkinliğinde bir araya geldiği, boşanma davası süren eşi doktor Mesut Issı (45) tarafından tabancayla 14 el ateş edilerek öldürülen avukat Müzeyyen Boylu Issı'yı (43), kayıtlı olduğu baroya üye 41 meslektaşı 'özel vekil' olarak savundu. Koruma kararına rağmen çocukları için bir araya geldiği eşini öldüren Mesut Issı, mahkemede, Şu anda kendimi baskı altında hissettiğim için savunma yapmayacağım. Vereceğiniz karara saygı duyuyorum diyerek, savunma yapmadı.

Avukat Müzeyyen Boylu Issı'nın çocukları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla pazar günü kreşte düzenlenen etkinliğe, babalarının da katılmasını istedi. Müzeyyen Boylu Issı, çocuklarının isteği üzerine yaklaşık 1,5 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açıp, ayrı yaşadığı ve rahatsız edildiği için de koruma kararı aldırdığı eşi doktor Mesut Issı'yı etkinliğe davet etti. Katıldıkları etkinlik sonrası Issı çifti, çocuklarının da bulunduğu otomobilde tartışmaya başladı. Mesut Issı, bir süre sonra otomobilini sağa çekip, eşini dışarı çıkardı ve belinden çıkardığı tabancasıyla 14 el ateş açtı. Avukat Müzeyyen Boylu Issı, olay yerinde yaşamını yitirdi. Hastanede yapılan otopsinin ardından Müzeyyen Boylu Issı'nın cenazesi, Çınar ilçesine bağlı kırsal Şükürlü Mahallesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ALDATILDIĞINI DÜŞÜNMÜŞ

Polis merkezine gidip, teslim olan doktor Mesut Issı ise savcılıkta, aldatıldığını düşündüğü için eşiyle tartıştığını ve öfkelenip, silahını ateşlediğini öne sürdü. Issı, dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

41 MESLEKTAŞI, ÖZEL VEKİLİ OLDU

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ile beraberindeki 40 avukat, öldürülen baro üyesi Müzeyyen Boylu Issı'nın davasına müdahil olmak için dün duruşmaya katılmak istedi. Mahkeme başkanı, vekaletnameleri ve konuya ilişkin beyanları bulunmadığı için bu talebi reddetti. Bunun üzerine Başkan Aydın ve avukatlar, Müzeyyen Boylu Issı'nın özel vekilleri olarak mahkeme salonunda yerini aldı.

'VERECEĞİNİZ KARARA SAYGI DUYUYORUM'

Mesut Issı, mahkemede, kendisini baskı altında hissettiği için savunma yapmayacağını söyledi. Issı, Savcılıktaki ifadem doğrudur, tekrar ederim. Ayrıca Aile Mahkemesi'nde verdiğim ifademi de aynen tekrar ederim. Şu anda kendimi baskı altında hissettiğim için savunma yapmayacağım. Vereceğiniz karara saygı duyuyorum dedi.

Mesut Issı'nın avukatı Kutbettin Odabaşı ise Meslektaşlarım yargılama yapıldığı sırada iradesinin baskı altına alınmasını sağlamışlardır. Bu aşamada müvekkilin beyanlarına ekleyecek husus yoktur. Takdir mahkemenindir diye konuştu.

Baro Başkanı Cihan Aydın ise Mesut Issı'nın ifade vermemesini kabul etmediklerini ve suçun hafifletilmesi için ortaya atılan iddia olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Mesut Issı'nın, 'tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Müzeyyen Boylu Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title