Haberler

Diyabetli Çocukların Ailelerine Konserli Bilgilendirme Toplantısı

Diyabetli çocukların ailelerine konserli bilgilendirme toplantısı

ERZURUM - Erzurum'da Tip1 Diyabet ve Teknolojileri Derneği tarafından diyabet hastası çocukların da katıldığı "İnsülin Cebimde Keyfim Yerinde" adlı etkinlik düzenlendi.

Tip1 Diyabet ve Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Devecioğlu, TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır, Erzurum Atatürk Üniversitesi Çocuk Endokrinoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zerrin Orbak, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen programda Diyabet ve diyabetli anne babaların ne yapmaları konusunda bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, diyabetli çocuklar ve aileleri katıldı.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Devecioğlu programda yaptığı konuşmada, "Bizler diyabetli çocuklara sahip anne ve babalar olarak kurulan dernekte, diyabetli çocukların daha rahat ve daha özgür ve ayrıca sağlık bir şekilde yaşamaları. Bilindiği gibi diyabetli çocuklarımız günde en az 4 kez insülin iğnesi yapmak zorunda ve bunun yanında da en az günde 8 kez de parmak delmek zorundalar. Bu işlem hayatları boyunca da devam ettirmeleri zorunlu. Çocuklarımız hayatları boyunca her yemek yemeleri durumunda her karbonhidrat içeren bir içecek içtiklerinde insülin iğnesine ihtiyaç duyuyorlar " dedi.

TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı ve aynı zamanda Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurullah Akçayır' da "Daha yeni kurulan bir derneğiz. Çocukları diyabetli olan ailelerle bizler bu yola çıktık. Burada bir trajedi söz konusu. Günde 8 kez bir parmağın delinmesi ve ölçüm yapılması, günde 4 kez enjektör ile insülin verilmesi bu bir ailenin 7/24 yaşam felsefesi. Burada rahatlatan bir unsur olarak teknolojiden yararlanmak. Slogan olarak "Teknoloji bize iyi geliyor " bizler teknolojiyi yakından takip etmek zorundayız. Erzurum'da 100 TIP 1 Diyabetli çocukları ve ailelerini bilgilendirme yapacağız. 12 çocuğumuza da daha iyi teknolojiden yararlansın diye cihaz kullandık. Bu cihazlar bilindiği gibi ödeme kapsamı dışında ve ücretleri karşılanmıyor. Bu teknolojiden yararlanmak isteyen ailelere yardımcı olmak ve ödenmeyen kısımlardaki ücretleri karşılamak için böyle bir dernek kurmak ihtiyacı duyduk " diye konuştu.

Konuşmaların ardından diyabetli çocuklara Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve dernek yönetimince çeşitli hediyeler verildi.

TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı ve aynı zamanda Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurullah Akçayır, gelen misafirlere mini bir de konser verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Atatürk Üniversitesi Hüseyin Devecioğlu Erzurum Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title