Haberler

Ditib Nürnberg Açık Havada 1500 Kişiye İftar Yemeği Verdi

Almanya' da Kuzey Bavyera bölgesinin en büyük Türk sivil kuruluşu olan DİTİB Nürnberg Derneği Alman konukların da aralarında bulunduğu 1500 kişiye açık havada iftar yemeği verdi.

Almanya' da Kuzey Bavyera bölgesinin en büyük Türk sivil kuruluşu olan DİTİB Nürnberg Derneği Alman konukların da aralarında bulunduğu 1500 kişiye açık havada iftar yemeği verdi.

Merhamet İlahi grubu ve semazenlerin renklendirdiği iftar yemeğine Başkonsolos Asip Kaya, Eğitim Ataşesi Kemal Doğan, Çalışma Ataşesi Faruk Küçük, DİTİB Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar, Milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Meclis Üyesi Diana Liberova ile çok sayıda Alman da katıldı. İftar yemeğinde konuşan DİTİB Nürnberg Başkanı Fikret Bilir, İslam'da ramazanın önemli bir yer tuttuğunu, bu güzel adette insanların ekmeklerini paylaştıklarını söyledi. Belediye Meclis Üyesi Diana Liberova, Pegida olaylarına değinerek, İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu vurguladı.

Arif Taşdelen de Almanya'da 94 bin Müslüman öğrenci bulunduğunu, bunların sadece 11.500'ünün Almanca İslam dersi gördüğüne dikkat çekti. Erhan Çınar, iftara büyük katılım olduğunu dile getirdi. Başkonsolos Asip Kaya ise, "devletin temsilcisi olarak, bir araya gelmeniz bizleri memnun ediyor" dedi. Talha Doğan ve Cevdet Akan hocaların okudukları kuran ve ezan sonrası hep birlikte iftar açıldı. Açık havada yapılan iftar adeta Türkiye'yi 'yaşattı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Merhamet ilahi grubu ve semazenler

Genel görüntü

Yemekler dağıtılıyor

Fikret Bilir Konuşuyor

Diana Liberova konuşuyor

Arif Taşdelen konşuyor

Erhan Çınar konuşuyor

Asip Kaya konuşuyor

Cevdet Akan hoca ezan ve kuran okuyor

HABER- KAMERA: TANER TÜZÜN / NÜRNBERG- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Erhan Çınar Almanya Bavyera Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title